Iedereen heeft weleens gehoord van de perfecte basics voor in je kledingkast, maar ook in je interieur kun je kiezen voor tijdloze basics die jarenlang in elk interieur passen. Iedereen heeft een persoonlijke smaak en stijl en basics zijn eigenlijk items die bij iedereen in huis zouden moeten staan. Of je nu van minimalistisch, landelijk, vintage of industrieel houdt, die basics blijven en maken een huis een thuis. Het belangrijkste is dat jij je helemaal thuis voelt in je eigen interieur.
Elk jaar zijn er nieuwe trends en kleuren en worden er nieuwe stijlen gevormd. Door het hebben van basics, kun je makkelijk met deze veranderingen meegaan zonder elk jaar een heel nieuw interieur aan te schaffen!

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10264336carpino-sfeer-206x300.jpg

Een basic interieur

Hoe ziet een basic interieur er dan uit? Saai? Misschien een soort van saai, maar dat hoeft het niet te blijven. Het zijn vaak rustige basic items in de kleuren wit, grijs of zwart en hout. Hout is eigenlijk al ontzettend lang tijdloos en zien we in heel veel interieurstijlen terug.
Het fijne aan een rustige basis is dat je zelf elk jaar weer een nieuwe stijl kunt creëren met verf of behang op de muur, verschillende woonaccessoires en het veranderen van materiaal. Ik denk bij basics dan vooral aan een tijdloze eettafel, een grote kast met veel opbergruimte, maar ook een hele fijne bank. Deze items zijn vaak prijzig, worden zorgvuldig uitgezocht voor jarenlang woonplezier en schaf je niet elk jaar opnieuw aan.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10335330veneta-itola-quattro-sfeer1-300x225.jpg

Basic en trendy

Basic hoeft helemaal niet saai te zijn. Als je gaat voor kleuren uit 1 kleurenpalet kun je dit goed combineren met verschillende materialen.
Ga je juist voor meer kleur kun je dit weer rustig houden door veel hetzelfde materiaal erbij te gebruiken. Zoek een goede balans tussen netjes/opgeruimd, je mag zien dat er geleefd wordt. Een interieur wat lijkt op een museum mist persoonlijkheid, warmte en gezelligheid. Basic is het afgelopen jaar juist ontzettend trendy. Een rustige uitstraling en een warme basis met een paar mooie eyecatchers.

De styling

Naast het hebben van basics, denk aan een eettafel, bank, ruime kast met voldoende opbergruimte en tv-meubel, kun je de rest makkelijk veranderen.
Elk seizoen nieuwe kussentjes op de bank, om de paar jaar een verandering van eetstoelen, veel seizoensgebonden accessoires en wisselen van kleinmeubelen zoals salontafeltjes. Voeg ook persoonlijke items toe aan je interieur. Foto's, een kunstwerk van je kinderen, souvenirs van een leuke reis of een vintage tafeltje van je oma, zorg voor die persoonlijke touch. Planten doen het ook altijd goed! Groen in huis zorgt voor sfeer en een zuivering van de lucht. Zorg ervoor dat je naast tijdloze basics ook een paar eyecatchers hebt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10335334veneta-italo-quaro-sfeer-1-234x300.jpg

Nog meer inspiratie opdoen?

 • Natural Power
  Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
 • Interieurtrend spice it up
  Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
 • Interieurtrend Green Flow
  De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
 • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
  Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.