Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet. Nu de lente aanbreekt, de zon ons weer verblijdt, is het heerlijk om het donkere gevoel weg te toveren met lichte warme kleuren. Want zeg nou zelf, het is toch een feestje om in je interieur lekker te mixen & matchen met kleuren en materialen. 

Pittige, warme kleuren

Het terra wordt in dit thema samengevoegd met diverse naturel kleurige materialen. De kleuren beige, zand, bruin, roest, wit maken dat het een warm geheel wordt. Spice it Up doet je echt denken aan, Italië, Mexico of Marrakesh. Hier zijn de huizen van dorpen en steden prachtig gedecoreerd met warme kleuren. Eenvoudig maar ontzettend sfeervol door de verwerking van natuurlijke materialen. Een goed voorbeeld zijn de souks in Marrakesh. Een doolhof van smalle straatjes en steegjes met honderden winkeltjes vol met verse kruiden, olijven, prachtig keramiek en handgeweven tapijten.

Natuurlijke materialen

Hout, rotan en bamboe passen perfect bij Spice it up. Zeker als je kiest voor de kleur terra is het fijn om deze rustige materialen toe te voegen aan je interieur. Kies voor mooie grote manden en houten krukjes. Ook mag een mooie lamp van hout of riet niet ontbreken, zoals bijvoorbeeld de lamp Larciano. Pluimen komen hier uitstekend tot hun recht, vooral als je in mooie grote terracotta vaas zet.

Kleuren combineren voor een rustige basis

Spice it up past bij elk interieur en begint zoals altijd bij de basis. Heb je bijvoorbeeld een cognackleurige banks zoals de Barrio dan kun je het beste aan de slag met accessoires in lichte rustige kleuren. Kies voor het plaid Benoca voor over de armleuning en een rond kleedje voor op de salontafel. Op het kleedje maak je een mooie combinatie met de vaasjes Cannero, de kandelaar Tignale, een bijpassende kaars en pluim. En om het compleet te maken een heerlijk vloerkleed.

Is je bank in een lichte kleur, zoals deze toffe bank Terzo. Dan kun je lekker aan de gang met pitte kleuren. Sierkussens die hierbij zeer goed matchen, zijn de Tronzano kussens. Vooral de prachtige leather bruine kleur geeft het juiste contrast. Kies binnen dit thema voor een rustige basis óf voor rustige accessoires.

Mix en Match

Door warme kleuren en natuurlijke materialen te gebruiken, creëer je een fijn interieur waarin je optimaal kunt leven en relaxen. Met Spice it Up geef jij je woonkamer het karakter dat bij jou past. Warme kleuren zorgen voor ontspanning en door de pittige kleuren wordt het nooit saai. Wat wordt jouw recept?

Shop online of kom langs in onze winkels

Wil je jouw interieur gezellig maken met meubels en accessoires uit het thema Spice it up? Shop direct online in onze webshop of bezoek onze woonwinkels.

Nog meer inspiratie opdoen?

 • Voorjaarsthema: Natural Power
  Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
 • Interieurtrend spice it up
  Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
 • Interieurtrend Green Flow
  De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
 • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
  Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.