Het is Lente! Bomen en bloemen staan in bloei en alles krijgt buiten weer mooie frisse kleuren. Ook binnen ziet uit naar een nieuwe vrolijke look. Een ander kleurtje op de muur, of nieuwe accessoires. Met deze blog inspireren wij jou over de woontrend Summer Magic. 

Summer Magic

Het jaar 2023 houdt van rust en natuurlijke materialen. Het thema Summer Magic is het vervolg op ons najaarsthema Bright Autumn. In dit zonnige thema zien we lichte tinten zoals beige, wit, naturel, bruin, terra en goud. Materialen zoals glas, keramiek en rotan zijn binnen dit thema belangrijk. Om een warm en zacht geheel binnen je interieur te creëren kun je warme aardetinten, hout, natuursteen en zachte stoffen toepassen. Je mag creatief zijn met materialen en vormen, zolang de balans en de sfeer die je creëert rustig zijn, vormt het een prachtig geheel.

Warmte en gezelligheid

Een huis vol zachte, knuffelbare stoffen. Wie wil dat nou niet? Als je binnen dit thema helemaal je ei kwijt wil, stijl dan houten meubelen in je interieur en denk met de aankleding van je bank of stoel aan zachte stoffen zoals velvet. Zachte stoffen zorgen voor comfort en een warme, gezellige uitstraling. Je kunt deze stoffen ook laten terugkomen in een plaid. Een mooi voorbeeld hiervan zijn Tellaro en Balsorano. Deze plaids zijn mooi licht van kleur en zacht van stof, heerlijk voor over je bank of stoel.

Én als je dit gaat combineren met mooie accessoires, stijl dan een mooie vaas op een bijzettafel of je kast zoals de vaas Labriola of Caravate. De Labriola vaas heeft een prachtige vorm van drie bollen en in de kleur taupe is deze vaas heel bijzonder. De Caravate vaas is van gerecycled glas, lichtbruin van kleur en goed te combineren bij de Labriola vaas.

In je interieur draait alles om het vinden van de juiste balans. Om een dynamisch geheel te creëren, kun je met accessoires van verschillende hoogtes werken. Als je de vazen Labriola en Caravate naast elkaar zet, samen met het gouden giraf beeld Benaccio creëer je een eenheid. Naast het stijlen van verschillende items werk je ook met diverse formaten en hoogtes, dit zorgt voor een fijne dynamiek.

Afstijlen met een prachtige bos bloemen

Nu het voorjaar eraan komt mogen we dit in huis ook gaan voelen. Met een mooie bos bloemen, droog- of kunstbloemen voeg je kleur en leven toe aan een ruimte. Kies voor lichte, frisse en zomerse kleuren. Ook met bloemen kun je spelen met hoogtes, dat geeft een extra speels effect. Zet de bloemen in een mooie vaas en geef deze een prominente plek in huis.

Wil je meer weten over de interieurtrends of meer inspiratie opdoen? In de volgende blog bespreken we de trend Green flow.

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Voorjaarsthema: Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.