De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends. We hebben in de winterperiode wat meer tijd doorgebracht in huis en willen graag nu weer meer tijd buiten doorbrengen. Binnen ons interieur zorgt dit thema ervoor dat we het buitengevoel naar binnen willen brengen. De band tussen de buitenwereld en de mens zit zo diep dat Green Flow veel meer is dan een trend. Onze liefde voor natuurlijke elementen in huis is sterk aanwezig.

Natuurlijke kleuren

Natuurlijke kleuren zijn de sleutel tot de interieurtrends van 2023, en de populairste tint binnen dit thema is groen. Met de trend Green Flow creëer je geen basic interieur, maar mag je gerust je muur groen verven of knal je een groene moswand in je woon- of eetkamer. De groentinten staan binnen dit thema voorop.

Om groene kleuren tot leven te brengen mag je contrast aanbrengen met andere tinten. Groene tinten kun je goed combineren met beige, zand, goud, bruin en zwart. Om het plaatje compleet te maken en out of the box te denken kun je gebruikmaken van ornamenten en beeldjes van dieren. De natuur en alles wat ruw en organisch is, vormt jouw inspiratie binnen dit thema.

Natuurlijke materialen

Meubels met warme houttinten sluiten perfect aan op dit thema. Hout is een populair materiaal en de keuze van houtsoort en herkomst is belangrijk. De robuuste eettafel Hevano is gemaakt van eikenhout met een zwart stalen onderstel. Eikenhout kenmerkt zich door de fijne nerf, vlamtekening en de wisselende kleurschakering. Wil je liever een modernere eettafel? Kijk dan eens naar de eettafel Ricco. Deze lichte eettafel in de kleur fresh oak is gemaakt van een hoge kwaliteit melamine met een eikenlook die haast niet van echt te onderscheiden is.

Finishing touch

Maak je interieur levendig en gezelliger met een flinke stapel sierkussens en mooie planten. Als je houdt van grote kamerplanten, dan mag de Strelitzia Nicolai niet in jouw huiskamer ontbreken. Deze big beauty is enorm populair en een echte eyecatcher. Vanwege zijn exotische bloemen staat hij bekend als de paradijsvogelplant. Zet de plant in een mooie, rieten mand die je uitstekend combineert met botanische prints.

Als het op stijl en vorm aankomt dan is alles wat zacht en rond is erg hot en happening. Sierkussens worden veelal gebruikt als stylingelement om een ruimte helemaal af te maken. Een paar kussens die matchen met de muur en kleuren binnen je interieur, geven je het gevoel dat alles bij elkaar past. Een mooie plaid helpt hier ook zeker bij. De sierkussens Balsorano, Malcesine en Mantua van teddystof zijn lekker zacht van stof en prachtig van kleur. Hoe meer textuur, mooie kleuren en patronen je kunt toevoegen binnen dit thema, hoe mooier het wordt, wees niet bang en experimenteer.

Kom langs in onze winkels of shop online

Shop je nieuwe meubels of woonaccessoires in het voorjaarsthema Green Flow direct online. Of bezoek één van onze meubelwinkels.

Nog meer inspiratie opdoen?

 • Voorjaarsthema: Natural Power
  Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
 • Interieurtrend spice it up
  Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
 • Interieurtrend Green Flow
  De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
 • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
  Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.