De tijd waar we in leven staat vooral in het teken van meer, mooier en druk. We willen steeds meer, alles nog mooier en dit ook nog eens in ons interieur.
Maar is meer ook altijd mooier of beter? Een minimalistische levensstijl zorgt vaak voor rust. Door alleen spullen te hebben of te kopen die je echt nodig hebt, zorg je goed voor het milieu en ook voor je eigen rust. Minder spullen = minder rommel & minder rommel = minder opruimen.

De basis

Een goed fundament voor ‘less is more’ in het interieur is een rustige basis.
Een neutrale vloer voor jarenlang woonplezier en basic meubelen. Denk hierbij aan de eethoek, zithoek en kasten. Een minimalistisch interieur saai? Welnee, zorg voor een goede balans in de ruimte; niet te leeg en niet te vol. Het hoeft geen galerie te worden, maar door een mooie combinatie van de juiste materialen, kleuren en vormen ontwerp je een rustige thuisbasis.

Ook in kleur is less; more

Wil je een rustige basis creëren dan is het gebruik van kleur heel belangrijk. Een rustig kleurenpalet van; wit, grijs, zwart of ton-sur-ton past hier heel goed. Ton-sur-ton, ook wel kleur-op-kleur, betekent dat je een kleurenpallet kiest van 1 basiskleur waarbij je verschillende tinten van deze kleur toepast. Wil je toch graag een vrolijke kleur toevoegen dan kan dit prima. Maar ook het toepassen van planten zal een verschil maken, lees vooral even verder.

Modern

Minimalistisch en modern passen goed bij elkaar. De strakke lijnen, bijzondere vormen, het zwart/wit, allemaal ontzettend modern. Net zoals grote meubels en harde materialen. Houd het minimalistisch door niet teveel meubels in je interieur te plaatsen. Kies voor groot, zoals een grote recht-toe, recht-aan bank gecombineerd met een ronde kruk of poef. Vaak zien we bij moderne meubels harde materialen daarom is het belangrijk om hierbij zachte materialen toe te passen. Een mooi groot vloerkleed of kamerhoge gordijnen, maken het geheel zacht en basic.

Groen

Groen mag zeker niet ontbreken. Het buiten naar binnen halen is hier zeker een must. Door gordijnen weg te laten voor die mooie grote ramen haal je al snel een stuk natuur of tuin naar binnen. En ook door een paar grote planten breng je natuurlijk groen in huis. Planten hebben naast een zuiverende werking, vooral die rustgevende look.

Woonaccessoires

Grote meubels met minimale decoratie, maar ook is er plek voor de gewenste eyecatchers. Kies voor groot; een mooi groot wandkleed of schilderij, een grote plant in een grote pot of denk aan een joekel van een vaas met daarin die leuke pluimen voor op de grond. Zo blijft het strak maar zijn er toch die bijzondere vormen. Lees eyecatchers. Ook kun je in een strakke open kast vazen of kandelaars in opvallende vorm zetten . Door in zo'n vakkenkast niet alle vakken te vullen met decoratie, maar juist af te wisselen met wat boeken, blijft het ruimtelijk en rustig. So less is inderdaad more!

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Voorjaarsthema: Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.