De zithoek is voor veel mensen de belangrijkste ruimte in het interieur. De plek waar je tot rust komt na een lange dag werken, waar je visite ontvangt en gezellig met het hele gezin voor de tv zit. Het moet daarom een plek zijn waar je je helemaal thuis voelt. Hoe je de zithoek inricht, ligt natuurlijk aan de ruimte die je hebt… maar welke musthaves mogen echt niet ontbreken?

De ideale bank

Het is best lastig om de ideale bank te vinden voor jouw interieur. Er is zo veel keuze en de ideale bank hangt natuurlijk ook af van je gezinssituatie en de grootte van de ruimte. Kies je voor een 2- en/of 3-zits zodat je best veel zitruimte krijgt en eventueel ook de banken nog gemakkelijk kunt verplaatsen als je zin hebt in verandering? Of kies je voor een grote 4-zitsbank of hoekbank die je vaak maar op één manier in de ruimte kunt plaatsen? De televisie is over het algemeen het centrale middelpunt van een zithoek. De ruimte daaromheen is dus bepalend voor de grootte van de bank. Ook de zithoogte en zitdiepte zijn erg belangrijk, maar is ook weer lastig als de nieuwe bank door mensen van verschillende lengtes wordt gebruikt. Al met al het is belangrijk om sowieso eerst proef te gaan zitten. Pas als laatste kies je voor de bekleding en de kleur van de bank. Wens je een statement te maken of kies je voor een rustige basiskleur? Dit is weer afhankelijk van jouw favoriete woonstijl. Heb je een stoere industriële woonstijl? Dan past een bank van microleder of leder in een cognac- of donkere kleur hier heel goed bij. Ben jij echt van het Scandinavisch wonen? Dan is een lichtgekleurde bank op houten of metalen poten de tip.
Ben je romantisch of houd je van landelijk eigentijds wonen? Denk dan eens aan een vrolijk gekleurde bank in een velvet stof.

Fauteuil of fijne stoel

Een lekker, dus comfortabel, zittende stoel is ideaal om even een plekje voor jezelf te hebben en is ook nog eens praktisch. Je kunt de fauteuil er zo bij zetten als je meer zitplekken nodig hebt. Fauteuils zijn naast heel comfortabel vaak ook een blikvanger in je interieur. Heeft de bank een basiskleur, kies dan voor je fijne stoel of fauteuil een mooie kleur en maak er een echte eyecatcher van.

Salontafel(s)

Een salontafel is onmisbaar in ieder interieur en gelukkig is er genoeg keuze. Salontafels zijn er in allerlei stijlen, vormen en kleur. We gebruiken een salontafel dagelijks om een kop koffie / thee op te zetten, wat op neer te leggen en natuurlijk als lounge momentje voor je voetjes. Tegenwoordig zien we veel verschillende soorten en vormen van salontafels en/of bijzettafels met elkaar gecombineerd. Een setje van twee of drie verschillende maten, verschillende vormen of kleuren.

Vloerkleed

De zithoek maak je natuurlijk compleet met een vloerkleed. Een vloerkleed geeft direct sfeer en een warm gevoel. Ideaal om koude voeten tijdens de herfst en winter op te warmen. Met een vloerkleed verander je ook gemakkelijk je woonsfeer of woonstijl zonder al te veel veranderingen. De keuze in vloerkleden is enorm. Naast laag- of hoogpolig, de kleur en het dessin zie je tegenwoordig vele vormen en heel grote kleden.

Accessoires

Accessoires zijn een must voor je zithoek. Kussens op de bank, een fijn zacht plaid en voor de sfeer leuke lampen en kaarsen. Planten zijn voor die lege hoek of voor op de salontafel. De wand bekleed je met eigentijdse wanddecoratie, of hang een mooie collage op van je favoriete foto’s. Zolang je maar voor zorgt dat jij en je gezin zich er thuis voelen!

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.