Bijna is het weer zover… tijd voor het najaar en ook voor de nieuwe woonthema's, trends en inspiratie voor ons interieur. Elke zomer zien we al kleine hints van wat we mogen verwachten. Het woonthema Jungle Chic is hier een goed voorbeeld van. Het is een combinatie van twee bestaande woonstijlen wat het een heel verrassend resultaat brengt. Ben je ook zo benieuwd hoe jij dit in je interieur kan toepassen? Lees dan mee! 

De jungle met chique elementen

Bij het thema Jungle Chic staat het buitenleven centraal. Alle kleuren en materialen die je in de jungle tegenkomt zie je terug in dit thema. Al deze natuurlijke kleuren en materialen worden gecombineerd met de hotel chique stijl. Een stijl waarbij je het chique hotelkamer-gevoel in je interieur brengt. Er wordt vaak gezegd dat het meer een gevoel dan een stijl is, maar bij dit thema zien we het terug in de details zoals brons, koper en goud. Deze warme kleuren en materialen zorgen voor die chique uitstraling. 

Groen, groen en groen...

Jungle Chic staat vooral in het teken van de kleur groen. Het combineren van diverse tinten groen die weer goed passen bij vergrijsde tinten. Groen op de wanden, in stoffen en woonaccessoires, maar ook in meubelen zien we dit veel. De sierkussens van Ardesia en Arango voelen zich helemaal thuis in dit thema. Planten zijn onmisbaar bij Jungle Chic en hoe meer hoe beter! Creëer je eigen jungle met een paar grote planten. Heb je weinig ruimte? Dan doen hangplanten het altijd goed. Voor het chique gevoel kun je planten goed combineren met potten, manden of vazen in de kleuren goud, brons of koper. 

Print

In dit thema gebruiken we stoffen van verschillende materialen zoals velours en bont. Velours is een zachte, velvet stof dat zorgt voor een luxueuze uitstraling. Warme stoffen met echte jungle prints zoals planten en bladeren, maar ook dierenprints passen uitstekend bij Jungle Chic. Geef je interieur dit najaar een boost met het prachtige sierkussen Facil. Een echte eyecather, zeker door de prachtige yellow gold kleur en de tropische print. Als je de bank gaat decoreren met dit sierkussen dan is het leuk om één of twee kussens zonder print erbij te leggen. Zo oogt het rustig en vooral niet saai.

Het is natuurlijk wel zo; hoe groter de bank, hoe meer kussens erop passen.

Tip: zet in dit geval de kussens tegen elkaar, zo vormen zich een soort van ‘lagen’. En, hoe meer kussens, hoe lekkerder je in de bank kunt wegkruipen. Maak het extra knus en warm met een plaid en een schapenvacht. 

Mix van natuurlijke materialen

De materialen in dit thema zijn heel divers, maar we zien wel veel natuurlijke materialen. Glas, keramiek, hout en metaal gecombineerd met droogbloemen en planten. Ga voor een paar gedurfde eyecatchers in je interieur. Een grote plant, behang met print, grote koperen vaas vol met droogbloemen of een grote wandhanger van zeegras. Met Jungle Chic kun je werkelijk alle kanten op.

Houd jij van het buitenleven en ook van een beetje chic dan past dit thema perfect bij jou!

PS: HIERBIJ DE LINKS: De sierkussens van Ardesia Ulla en Arango passen helemaal in dit thema thuis. Dit sierkussen heeft een prachtige yellow gold kleur en is voorzien van een tropische print. 

Nog meer inspiratie opdoen?

 • Natural Power
  Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
 • Interieurtrend spice it up
  Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
 • Interieurtrend Green Flow
  De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
 • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
  Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.