Er bestaan veel verschillende trends en stijlen voor de woonkamer, bijna elk huis heeft zijn eigen interieur stijl. Over smaak valt niet te twisten -😊. Ben jij op zoek naar welke stijl het beste bij jouw interieur past en hoe je dit kunt toe passen? In deze blog nemen we je mee in de wereld van ons woonthema ‘Dark Comfort’.

De naam zegt het al, donkere comfortabele kleuren. In het najaar gebruiken we vaak meer donkere kleuren dan in het voorjaar. Dark Comfort is een thema dat bij vele smaken en woonstijlen past. Je kunt deze stijl het beste vergelijken met hotel chic en landelijk, maar dan door elkaar. Het straalt volop chic uit, maar tegelijk geeft het een huiselijk en warm gevoel. Warm donker hout met donkere kleuren en een vleugje naturellen. Ik denk dat iedereen een beetje verliefd wordt op dit thema. 

Donkere kleuren

In dit thema hebben de donkere kleuren de overhand. We zien veel vergrijsde donkere kleuren zoals grijs, zwart en bruin tinten. Ook blauw kan goed in dit thema. Vaak zijn mensen bang dat donkere kleuren te heftig zijn of ervoor zorgen dat de ruimte heel klein wordt. Zorg hierbij voor een goede balans en kijk vooral naar hoeveel natuurlijk licht een ruimte binnen krijgt. Heb je veel ramen dan kunnen donkere kleuren prima! Heb je weinig ramen dan kan een donkere muur nog steeds heel goed, maar zorg dan voor het juiste contrast met meubels in lichte kleuren.

Een vleugje naturel

De donkere kleuren worden in dit thema gecombineerd met een vleugje naturellen. Deze zorgen voor een lichter gevoel. Sowieso zien we de naturellen in elk najaars thema terug en ook als je in de woonwinkels en tijdschriften rondkijkt, zie je overal naturel tinten. Bruin is echt een natuurlijke kleur. Je kunt hier verschillende tinten van gebruiken voor een mooie ton sur ton, oftewel kleur op kleur effect. Bij deze stijl draait het om harmonie en eenvoud.

Accessoires  

Als het gaat om een interieur met een harmonieuze uitstraling dan is het belangrijk om op de materiaalsoorten te letten. De materialen zijn net zo tegenstelling, onbewerkt en ruw of juist glad gelakt. Een goed voorbeeld is de Pomonte Hoekbank, gecombineerd met het stoere staal van Carpino en ruwe hout van de salontafel Mazzo. Voor de eenvoud een geglazuurde bloempot en rieten mand op de vloer. Voor de harmonie een rond hoogpolig karpet. Je moet wel een beetje stoer zijn en lef hebben, wil je dit thema toe gaan passen. Maar ik beloof, als jij je moodboard maakt, zie je in 1 oogopslag dat dit thema veel warmte en sfeer geeft.

In de accessoires zien we veel hotel chic. Glans, glimmers en ook marmer past goed bij Dark Comfort. We zien kleuren en materialen zoals goud, koper en antiek brass. Kleuren die uitstekend tot hun recht komen bij donkere kleuren. Bijvoorbeeld een kast of tafel van donker hout waarmee je die prachtige accessoires chic tot hun recht laat komen.

Maak het helemaal af! 

De laatste jaren zien we pluimen, pluimen en nog eens pluimen. Niet getreurd, ze zijn nog steeds helemaal hot! Of het nu voorjaar of najaar is, deze pluimen horen bij ons interieur. Meestal zien we ze in de eigen kleur, maar ook geverfde pluimen zien we vaak. Een grote vaas met een volle bos pluimen of prachtige kunstbloemen is echt wel een eyecatcher in je interieur en past uitstekend bij Dark Comfort.

Zwart, bruin, donkerblauw of -groen. In dit thema mag je best een beetje uitpakken! 

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.