Het gevoel van de eerste zonnestralen in de lente zorgt voor verander kriebels. We gaan weer meer naar buiten en willen dat buitengevoel ook naar binnen halen. Voor mij begint dat altijd met bloembolletjes, moestuintjes, veel in de tuin bezig zijn en binnen weer lekker te veranderen en schuiven met meubeltjes. Nieuwe hoekjes creëren, nieuwe accessoires shoppen en het lekkere lentegevoel naar binnen halen. Dit doe je natuurlijk het beste door de natuur in huis te halen!

Lentekriebels

Het buiten gevoel naar binnen halen, maar hoe dan? Door natuurlijke kleuren en materialen te gebruiken, gecombineerd met zwart en donkerbruin. Door deze donkere tinten te combineren met lichte tinten, vormt het een zacht en mooi geheel en wordt het best of nature.
Het geeft een bohemian en Bali sfeertje tegelijk. We betrekken ook steeds vaker onze tuin bij ons interieur en dat zien we in dit thema helemaal terug. Zolang je de juiste mix van kleuren, materialen en meubels toepast, kun je een stijlvolle inrichting creëren.

stalen dressoir

Groen in huis

Bij het woord nature denk ik ook aan groen. Een paar mooie grote planten of groepjes met meerdere kleinere plantjes geven niet alleen heel veel sfeer, een mooie frisse look, maar zijn ook goed voor onze gezondheid. Ook kun je de lichte natuurlijke tinten en het zwart en donkere bruin heel goed combineren met groentinten. Groen is bovendien één van de trendkleuren voor in huis en heel tijdloos, wist je dit? En het is heel goed te combineren met andere kleuren en mooie materialen. Voor het meest natuurlijke effect mix je verschillende groentinten met elkaar.
Voorbeelden van tropische kamerplanten zijn de monstera plant, de papyrus plant, cactussen en alle palmsoorten.

kast met vissegraat bruin met zwart staal

Accessoires

Mooie manden in verschillende vormen en groottes, waaiers en pluimen in verschillende lichte tinten. Deze pluimen en waaiers kun je dan weer in mooie grote vazen van glas of keramieken vazen zetten. Glas in een lichtblauwe tint zien we in dit thema ook veel terug. Dit blauwe glas kun je gebruiken in vazen, maar ook in sfeerlichten met waxinelichtjes, kandelaars en zelfs lampen. Ook kun je zelf heel goed accessoires maken van hout en takken uit de natuur. Een mooie hanger aan de muur met je zelf gevonden tak, een aantal takken in een grote vaas, genoeg leuke ideeën te vinden! Leuke dieren en beeldjes van verschillende materialen passen goed in dit thema. Leuk om in een houten letterbak te zetten! Een subtiel dierenprintje en posters van dieren passen ook goed. Wat ook niet kan missen in dit thema vind ik een paar mooie rieten hangmandjes met hangplanten. Hangplanten geven voor mij echt dat stukje natuur in huis!

Hoekbank tarragona met woonprogramma Travi

Genoeg om mee aan de slag te gaan! Combineer mooie materialen met natuurlijke kleuren en gebruik planten in je interieur. Veel succes met het decoreren van je huis!

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.