Droom je van een gezellige woonkamer? Een warm interieur brengt meer ontspanning in huis en dat is meer dan welkom na een lange dag hard werken. In een warm interieur spelen kleuren en materialen een belangrijke rol. Warme tinten geven een warme sfeer. Vaak zien we veel warme tinten terugkomen als de herfst en winter er weer aan komt, maar dit jaar zien we ook in het voorjaar hele warme kleurtinten. Accessoires zoals tapijten, plaids en poefs kunnen je woonkamer het komende seizoen heel gezellig maken. Zeker als ze van natuurlijke materialen zijn gemaakt.

Warme kleuren in je interieur

Bij warme kleuren denken we aan oranje en rood, maar deze kleuren vinden we vaak veel te heftig en te fel om in ons interieur te gebruiken. Dit voorjaar is één van de thema´s warm living, een thema waar we veel warme terra- en roesttinten gebruiken. Deze terra- en roesttinten combineren we met zachte natuurlijke kleuren, voor een heel mooi en warm geheel.

Combineren met de natuur

Terra is een warme natuurlijke kleur, die goed te combineren is met andere natuurlijke kleuren. Mooie frisse zachte nude tinten of wittinten geven de complete look een lichte uitstraling, wat natuurlijk perfect is in de lente. De roesttinten zijn weer wat stoerder en passen daardoor ook heel goed in een industrieel interieur, gecombineerd met zwarte accessoires. Vind je deze kleuren te heftig voor op de muur of als meubel, dan kun je deze tinten ook alleen terug laten komen als accessoires. De natuurlijke materialen zien we ook terug in meubels. Hout, rotan en bamboe geven het geheel net dat beetje extra warmte.

Accessoires

Tegenwoordig kun je in alle woonwinkels niet meer om deze kleurtinten heen. Vaasjes, kandelaars, bloempotten, posters voor aan de wand, allemaal te vinden met terra en roest kleuren. Deze kleuren zijn dan ook weer perfect te combineren met natuurlijke accessoires. Mooie grote pluimen, droogbloemen, takken, het past heel mooi in dit thema. Dit thema leent zich erg goed voor grote opvallende eyecatchers aan de wand. Een wandkleed van gras, een grote krans van droogbloemen of grote waaiers van riet, het geeft dit thema een natuurlijk sfeertje en een vakantiegevoel. Ook macramé accessoires passen hier enorm goed bij.

Buiten naar binnen en binnen naar buiten

We lezen vaak over het buitengevoel naar binnen halen, maar kunnen we ook het binnen gevoel naar buiten halen? Dat kan zeker! Helemaal als je een overkapping of serre hebt! Heerlijke meubels om te kunnen zitten en alle gezelligheid van binnen naar buiten. Een warme sfeer door zachte terra kussentjes, een mooi plaid, kandelaars op tafel, een groot wandkleed aan de wand en natuurlijk wat planten of droogbloemen. Het warm living gevoel in de buitenlucht!

Maak jij je huis ook gezellig met mooie kleuren, warme dekens en kaarsen?

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.