Hoewel we nog volop genieten en middenin de zomer zitten is het najaar ook alweer onderweg. De tijd dat het bij iedereen begint te kriebelen om thuis weer wat dingen te veranderen en gezellig te maken voor de herfst en winter periode. Ik denk dat, dat ook komt omdat we deze periode veel binnen zitten, het sneller donker wordt en we ons huis weer wat knusser willen maken. Vaak komen er weer wat warmere kleuren tevoorschijn en halen we weer wat zachte stofjes in huis door middel van een lekker vloerkleed en wat fijne plaids.

Een sneak peak van de nieuwe najaars-thema's!

Ook dit najaar zijn er weer een paar mooie thema's voor ons interieur. De eerste is Great oker, een warm chic thema met een vleugje oker. Het tweede thema is Blue world. Dit stoere thema staat in het teken van blauw tinten. Thema drie is Cozy white, bestaand uit veel wit en naturellen. Als laatste hebben we Green adventure. Met deze groentinten halen we de natuur in huis.

Great oker

Dit warme chique thema geeft een beetje een retro gevoel, door oker te combineren met bruintinten en zwart. Okergeel is een gele kleur met een bruine en gouden ondertoon. Deze populaire kleur zorgt voor sfeer, warmte en vrolijkheid en kan het hele jaar door. Ook goud en champagne passen goed in dit geheel. Vind je een okergele muur of meubels gelijk wat te heftig? Je kunt de kleur ook toepassen in je accessoires. Wat vazen en bloempotten of wat leuke kussentjes. De kleur is goed te combineren met bruintinten. Bruin is helemaal terug van weggeweest. We zien veel natuurlijke materialen en door verschillende tinten te gebruiken krijg je een mooi ton-sur-ton effect. Leuk om ornamenten als aapjes, giraffen, en olifanten toe te passen in je interieur. En wat dacht je van mooie materialen zoals stoffen als velours en bont.

Blue world

Blue world is het stoere thema voor dit najaar. Blauwtinten gecombineerd met zwart, bruin en naturel. Blauw is de kleur van verkoeling en geeft vrede en rust. Het leuke is, je kunt deze kleur overal in huis toepassen. Er zijn veel verschillende tinten blauw en door het te combineren met wit, zwart, grijs en zand, ontstaat er een tijdloos en rustig interieur. Door ruige materialen zoals staal en beton toe te voegen aan je interieur krijg je een stoere uitstraling!

Cozy white

Wit is natuurlijk al jaren de basis van veel interieurs. Dit najaar zien we wit met naturel tinten. Door dit te combineren met etnische prints, zwart en bruin krijgen we het winterse gevoel. Bruin staat symbool voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. De ideale kleur dus voor een knusse winter. Etnische prints staan voor een veelvoud aan prints, kleuren en stoffen, die geïnspireerd worden door verschillende culturen. Stoffen met abstracte, geometrische vormen en prints met een betekenis.

Green adventure

Groentinten staan symbool voor welzijn. We halen de natuur in huis door groen te combineren met terra en een vleugje oker of honey kleur. Een kleurrijke combinatie met een warme uitstraling. Groen zien we natuurlijk al veel langer en deze kleur is enorm goed te combineren met hout en andere natuurlijke materialen. Door wat donkere groentinten te gebruiken wordt het winters. Groene planten in huis geven je interieur nog een beetje extra het "natuur in huis” gevoel en zorgen ook nog voor het zuiveren van de lucht. Terracotta kleuren, caramel, roest of spiced honey kun je dan weer terug laten komen in de vorm van bloempotten, wanddecoratie of andere woonaccessoires.

Is het al najaar? Wij kunnen niet wachten!

Nog meer inspiratie opdoen?

 • Voorjaarsthema: Natural Power
  Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
 • Interieurtrend spice it up
  Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
 • Interieurtrend Green Flow
  De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
 • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
  Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.