Heerlijk is het zonnetje buiten! Nu het voorjaar er is. De zonnestralen, het licht in huis en de lucht buiten die stralend blauw is. Daar kunnen we weer optimaal van genieten. Echt goed voor lichaam en geest.

Lichte en luchtige kleur

De kleur van het jaar 2022 heet Bright skies en zoals de naam denk ik al doet vermoeden is het een mooie lichte en luchtige kleur blauw. Het team van kleurenspecialisten heeft deze kleur tot Flexa kleur van jaar 2022 uitgeroepen. Nu de lente weer is begonnen en de kriebels om ons interieur te veranderen er weer zijn, is het een goede tijd om onze muren weer te voorzien van een nieuwe kleur. Bright skies past ontzettend goed bij de lente en is heel goed te combineren met andere kleuren. Het gevoel van een lichtblauwe lucht, zonnestralen en het buitengevoel naar binnenhalen.

Eettafel veneta eetstoel italo eetstoel quaro

Combineren

De kleur is ontzettend goed te combineren met de andere kleuren. De kleurenspecialisten roepen niet alleen een kleur uit tot kleur van het jaar, maar maken ook verschillende kleurenpalets waarin deze kleur zit verwerkt. Zo kun je zelf precies zien welk palet het beste bij jou en je interieur past. Of je nu van hele rustige naturel kleuren, wat donkere kleuren of pasteltinten houdt, er zit voor iedereen iets bij!

Naturel

De kleur Bright skies is ontzettend goed te combineren met verschillende naturel tinten. Een beige, verschillende tinten bruin, wit, grijs, het past allemaal ontzettend goed en zo hou je met verschillende tinten toch een heel rustig geheel. Ook de kleur van het jaar 2021, genaamd Brave Ground, is goed te combineren met deze nieuwe kleur. Een rustige basis, gecombineerd met deze frisse lichtblauw geeft een hele positieve sfeer aan je interieur. Het populaire rotan, bamboe en hout past hier heel mooi bij.

Relaxfauteuil Artizo

Meer kleur en mooie pasteltinten

Hou je van meer kleur en mooie pasteltinten? Ook dit is een perfecte combinatie met Bright skies. Mooi zachtroze, lila paars, zalmroze, lichtgeel, het kan allemaal. Misschien niet de kleuren die je zou kiezen voor een hele lange muur, maar een lambrisering, een cirkel of een brede baan in kleur kan natuurlijk ook. Ook de kleur terra oranje en terra roze zien we in deze tijd veel terugkomen. Een hele mooie combinatie met het frisse lichtblauw.

Natuur in huis

Het lentegevoel zorgt er ook elk jaar weer voor dat we dat buitengevoel naar binnen willen halen. Hoe lukt dat beter dan de lichtblauwe kleur van de lucht te combineren met groentinten. Als we aan de natuur denken, denken we aan groen. Het groen van de planten en bomen en zeker ook het groen van gras. Door deze kleuren te gebruiken in huis haal je de natuur naar binnen.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10323724Brioni-Sfeer-Detail-1-200x300.jpg

Ook kun je Bright skies combineren met andere blauwtinten. Een denim blauw of een blauw-grijze kleur doen het elk jaar weer goed en een paar verschillende tinten in een ruimte geven meer balans dan één kleur.

Blauw staat ook voor inspiratie en hopelijk zorgt deze blog ervoor dat jullie weer een heleboel inspiratie hebben om snel aan de slag te gaan!

We hebben allemaal een plek nodig waar we ons kunnen opladen en ontsnappen aan onze alledaagse beslommeringen. Door je muren te schilderen met Studio-kleuren geef je een kamer een comfortabel, rustgevend gevoel geven en, als je voor strepen gaat, creëer je ook een dramatisch centraal punt.

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.