Naast de bank is de eettafel het meest gebruikte meubelstuk in huis. De bank wordt vaak mooi gedecoreerd met sierkussens en een plaid, maar een eettafel wordt qua styling nog weleens vergeten.

We hebben wel graag wat leuks op tafel staan, maar in het dagelijks gebruik mag dit vooral niet in de weg staan. Zo is het bijvoorbeeld handig om als basis een dienblad of onderblad te gebruiken zodat je de decoratie snel kunt verplaatsen voor het diner of als je werkruimte nodig hebt.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10375706Cornedo-Davoni-Sfeer-300x297.jpg

Waar moet je beginnen?

Kies voor op het dien- en/of onderblad decoratie zoals kaarsen of vazen. Zorg dat ze verschillen qua hoogte, dit geeft een speels effect. Probeer maximaal drie kleuren of materialen te gebruiken, zo krijg je een rustig beeld. Je kunt ook kiezen voor diverse tinten van één kleur gecombineerd met zwart en wit of juist contrasterende kleuren voor een spannend creatief resultaat.

Staat de eettafel aan één kant tegen de muur? Hang aan deze zijde een spiegel, zo oogt je kamer net wat groter. Zet hiervoor een grote vaas met bloemen samen met mooie kandelaars en creëer zo een subtiele maar vooral mooie decoratie.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10289069verato-botello-sfeer-300x231.jpg

Heb je een grote rechthoekige eetkamertafel? Dan kun je twee smalle dienbladen op het midden van de tafel plaatsen of één groot dienblad aan 'bijna' het einde van de eettafel. Bij een ronde of ovalen eettafel kun je zowel een rond als vierkant dienblad gebruiken of maak een groots gebaar door alleen een mooie vaas met daarin prachtige bloem of tak neer te zetten.

Als het kan, zou het fijn zijn als de decoratie kan blijven staan. Dit gaat bij een grote eetkamertafel wat gemakkelijker dan bij een kleine. De kunst is om ‘het groepje’ niet te hoog te maken zodat je altijd al je tafelgenoten kunt zien.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10357916mascaro-salvatore-sfeer-201x300.jpg

Veel plezier met je tafel stijlen!

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.