Iedereen kent het gevoel dat je na een tijdje uitgekeken bent op je interieur. De een heeft hier sneller last van dan de ander, zeg ik zelf met een grote knipoog. Maar elk jaar een heel nieuw interieur loopt natuurlijk in de papieren. Daarnaast staan trends voor het interieur niet stil, elk half jaar is er wel iets nieuws. Hoe kun je toch met een klein budget je interieur een boost geven door kleine veranderingen met een groot effect?

De muren in je huis

Het verven van je muren kan je interieur een boost geven. Vaak zie je na een aantal jaren hier daar verkleuringen of wat vlekken op de muur. Het veranderen van de kleur kan direct voor een heel andere sfeer zorgen en is vaak binnen een paar uurtjes geregeld. Behang is ook ideaal als je snel ergens op uitgekeken bent. Behang kun je vaak na een jaar gemakkelijk verwijderen en vervangen door iets nieuws. Kies altijd kleuren die bij jou en de rest van je interieur passen of ga voor basic. Wil je toch wat kleur toepassen? Kies dan voor leuke wanddecoratie en woonaccessoires.

Variëren met wanddecoratie

Wanddecoratie zorgt voor sfeer en persoonlijkheid. Misschien houd je van kunst, heb je zelf heel mooie foto's gemaakt van je reizen of wil je graag je gezin en familie aan de muur? Verwerk deze foto’s een passend lijstje en wil je iets anders? Verwissel deze dan gewoon. Heb je veel souvenirs of andere bijzondere items? Denk dan eens aan een wandplank of wandrek. Je kunt ze hierop heel mooi tentoonstellen en je hebt ze zo vervangen door iets anders. Ideaal als je regelmatig een andere look wenst. Ook wanddoeken met een print zijn ideaal om telkens een andere stijl te creëren of passend te maken aan het seizoen.

Opruimen

Door op te ruimen of op te bergen geef je heel snel en budgetvriendelijk je interieur een boost. Vaak zien we dat woonstijl langzaam verandert en hierdoor ontstaat er ruis door veel verschillende items en/of kleuren. Kijk eens goed naar de spullen die nu niet passen bij de woonstijl die je voor ogen hebt. Door af en toe goed te selecteren wat mag blijven, zorgt ervoor dat je interieur ineens heel anders aanvoelt. Vind je het zonde om de items die je nu niet kunt gebruiken weg te doen, zet ze in een kast of op zolder. Of wellicht heb je nog een ruimte waar je deze kunt toepassen. Voor alles geldt; zorg dat het allemaal niet te vol wordt en maak groepjes van verschillende accessoires. Zet niet alles op een rijtje naast elkaar maar plaats juist 3 of 4 items bij elkaar en zorg voor wat lege ruimte.

Meubelen

Het wisselen van je meubelen doe je natuurlijk minder snel dan met woonaccessoires of een andere kleur op de muur. Meubelen koop je vaak voor een langere tijd. Je kunt wel regelmatig je indeling aanpassen door met je meubelen te schuiven.
Heb je een open kast? Vaak zetten we deze tegen de muur, maar je kunt deze ook goed als roomdevider gebruiken. Heb je een grote woonkamer? Denk er dan eens aan om de bank los in de ruimte te plaatsen. Toch zin in iets nieuws, denk er dan eens aan om je salontafel te vervangen door een leuke set bijzettafels of aan nieuwe lamp.

Nieuwe accentkleur

Koop jij vaak nieuwe woonaccessoires? Denk dan er dan eens aan om van accentkleur te veranderen. Heb je bijvoorbeeld blauw als accentkleur? Verander deze naar groen door een nieuwe vloerkleed, woonaccessoires of een nieuwe fauteuil. Ik weet dat veel woonfans een “zomer- en “winterinterieur” hebben. ’s Zomers zien we dan lichte en frisse kleuren en in de winter juist de warme en donkere kleuren. Ook zo kun je kun je blijven variëren en met kleine aanpassingen een boost geven aan je interieur.

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.