Wil je jouw interieur een nieuwe look geven? Denk dan groots en pak het groots aan. Of je nu groot woont of heel klein, investeer in grote meubelen en accessoires. In deze blog kun je lezen dat je met grote opvallende items echt je eigen look kunt creëren. Groots hoeft niet altijd megagroot te zijn, maar kan ook door een opvallend design groots lijken.

Heb je een kleine ruimte dan geven grote meubelen juist het gevoel van rust. In een grote ruimte waar je wellicht neigt naar veel verschillende items, kan één groot meubel juist zorgen voor wat rust in je interieur. Kies voor mooie en vooral functionele meubelen, zo creëer je een eigen look, waar je jarenlang plezier van kunt hebben.

Eyecatchers in je woonkamer

Waar denk jij aan bij eyecatchers in je interieur? Dit kan natuurlijk zowel een muur met een opvallend behang, maar ook een grote opvallende wandcirkel of schilderij zijn. Ook je meubelen kunnen een absolute eyecatcher worden door te kiezen voor kleur, materialen en stoffering. Denk bijvoorbeeld aan een grote fauteuil of loveseat in een prachtige stof in een opvallende kleur of een stof met een print, of een combinatie hiervan. Ook een kast van een opvallend materiaal of een mix van materialen kan enorm opvallen in je interieur.

Hieronder sta ik stil bij een aantal items die uitstekend passen bij een ‘groots’ interieur. Uiteraard creëer je je eigen look door een moodboard te maken met jouw gekozen kleuren, meubelen en accessoires en natuurlijk jouw ‘grootse’ favorieten.

Zitmeubelen

Een bank of fauteuil koop je in de eerste plaats om op te zitten of te liggen, maar let ook eens op het uiterlijk, net zo belangrijk. Het design en de looks moeten zeker ook passen in je ruimte en matchen met de rest van je interieur. Ook de stoffering moet natuurlijk bij je gezinssituatie passen en dit is voor iedereen verschillend. Kies je voor een opvallend design, een kleur of materiaal? Een Velvetstof is bijvoorbeeld helemaal hip! Een mooie opvallende stof voor de bank, fauteuil of eetkamerstoelen. Kies je voor een stof met een print, let dan goed op waar je dit meubel gaat plaatsen. Heb je bijvoorbeeld reeds een muur met een uitgesproken behang, kies in dit geval altijd voor een bank of stoel gestoffeerd in 1 kleur. Is de muur rustig of wit van kleur? Dan kun je inderdaad kiezen voor een print.

Salontafel(s)

Het kiezen van een salontafel is wellicht net wat makkelijker dan een bank. Je kunt deze sneller wisselen dan je bank en je kunt ze ook goed mixen en matchen met verschillende vormen en materialen. Zo zijn zwart gecoate metalen tafeltjes met een houten blad helemaal hip en staan deze prachtig als groep. Je kunt ze ook mixen met een rotan tafeltje voorzien van een metalen frame. Zo krijg je een leuke match. Tegenwoordig zien we ook oude kisten die als salontafel dienen, handig voor wat extra opbergruimte. Ook een salontafel met een lade is ideaal als je van rust en opgeruimd houdt. Salontafels zijn naast functioneel ook heel goed te stylen met mooie boeken, tijdschriften, accessoires, planten, vazen met bloemen etc.

Vloerkleden

Met een vloerkleed kun je het interieur in een oogwenk een heel andere stijl en gevoel geven. Veel mensen hebben om deze reden een vloerkleed dat ze in de winter neerleggen en ook één voor in de zomer. Tijdens de winter is het heerlijk om warme voetjes te hebben van een hoogpolig karpet in een donkere of warme kleur. Voor de zomer is de tip te kiezen voor een opvallend karpet in een kleur of dessin. Tegenwoordig kun je ook qua vorm een groots gebaar maken met een karpet. Kies voor een hexagon of ronde vorm, houd de rest van je interieur rustig, et voilà je hebt een eyecatcher.

Planten

In mijn interieur mogen planten niet ontbreken. Grote potten met planten zijn op zichzelf al een eyecatcher. Maar ook één XL-plant zorgt voor een boel sfeer en je kunt heel gemakkelijk die ene lege hoek vullen. Ook kun je met een paar grote planten eenvoudig een soort van roomdivider maken als je graag twee ruimtes van elkaar wilt scheiden. Hangplanten vind ik ook altijd prachtig en kunnen net dat beetje extra geven aan je interieur.

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.