Yes! Eindelijk, je eigen huis. Vanaf het moment dat je de sleutel hebt gekregen, wil je graag je woning inrichten met je eigen signature. Een eigen stijl, een persoonlijke touch, warmte, gezelligheid en vooral sfeer. In deze blog deel ik tips hoe je dit kunt doen, lees je mee?

Welke woonstijl past bij jou?

Het inrichten van een huis begint meestal met het vinden van een eigen woonstijl. Dat is niet altijd even gemakkelijk, want hoe vind je jouw interieur stijl? Het maken van een  moodbord helpt je flink op weg. Verzamel allemaal foto's op internet en bewaar deze in een mapje op je telefoon.

Maak een moodbord per ruimte en ga op zoek naar materialen, kleuren, meubelen, accessoires, etc. die bij jou passen. Tijdens je zoektocht merk je dat je genoeg inspiratie opdoet voor het creëren van je eigen signature. Let maar eens op; zie je in jouw opgeslagen foto's een overeenkomst in de kleuren en materialen?



Volg altijd je gevoel

Kleur is één van de grootste sfeermakers in een interieur. Warme kleuren staan voor gezelligheid. Koude en kleurrijke tinten voor fris en levendig. De keuzes die we maken voor de inrichting van een huis zeggen iets over je karakter. Dit geldt niet alleen voor het kiezen van een bepaalde woonstijl, meubelen of een bepaald type vloer, maar vooral voor de kleur.

De uitdaging zit ‘m in dat je lichte kleuren kunt matchen met donkere meubelen en andersom, maar durf jij dit ook? Als je alle muren wit hebt geverfd, mag je best een blauw gestoffeerde bank combineren met een kleurrijk vloerkleed. Of je kiest een hele mooi behang met een bloemdessin en plaatst hier een witte bank voor.

Lichte kleuren in de kamer kunnen de ruimte groter laten lijken, donkere kleuren juist kleiner. Aardetinten geven een warme sfeer, pasteltinten geven een rustig gevoel.

Belangrijk is dat als je thuiskomt, jouw gevoel klopt. Kleur speelt hierbij een belangrijke rol. Door een juist kleurgebruik kunnen afzonderlijke elementen één geheel vormen en wordt een ruimte in balans gebracht. Het kan soms gaan om details, en je weet vast deze maken het verschil.



Wees creatief

Vandaag de dag mag en kan vrijwel alles in het interieur. Er zijn heel veel soorten materialen die jouw huis sfeer kunnen geven. Van meubelen tot woonaccessoires, van vloeren tot kozijnen. Denk aan hout, metaal, aluminium, leder, staal, chroom en kunststof. Natuurlijke materialen in je interieur zijn de trend. Bamboe, rotan, riet en hout zien we steeds vaak toegepast bij meubelen, woonaccessoires en verlichting.

Welke woonstijl past het beste bij jou?

Stoere en oude materialen passen goed in een vintage en industrieel interieur. Bij een bohemien en landelijke stijl passen natuurlijke materialen perfect, zij creëren die warme sfeer. Voor het Scandinavisch of retro interieur zie je vaak koperen en messing materialen, maar ook hout en wol komen zien we hier terug. De woontrend Japandi is een fijne mix tussen een minimalistisch, Scandinavisch en natuurlijk interieur.

Mixen & matchen met woonstijlen en vooral materialen zie je steeds vaker voorbij komen. Ga creatief aan de slag, en style je huis op de manier waar jij je prettig bij voelt.

Persoonlijke touch

Style je huis af met een persoonlijke touch. We hebben allemaal wel pronkstukken in huis die van emotionele waarde zijn. Dat oude kastje van oma of een souvenir/foto van een fantastische vakantie. Prachtige items die voor jou een bijzondere betekenis hebben en hiermee die persoonlijke toch aan je interieur geven.



Heb je een mooie vitrinekast of een plekje over waar je deze kunt plaatsen? Ideaal om hierin mooie persoonlijke spulletjes in te zetten. Wist je dat een boekenkast weer helemaal hot is? En dat oude vitrinekasten zowel in een vintage als modern interieur super gaaf zijn? Durf lekker creatief te zijn, het mixen en matchen van spullen is super leuk en zo creëer je een gezellige, persoonlijke sfeer in je interieur!


Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.