De koude wintermaanden staan weer voor de deur en buiten is het weer somber en grijs. 's Avonds is het weer snel donker, de gordijnen gaan weer vroeg dicht en we zoeken de warmte weer op in ons huis. De tijd om het binnen gezellig en sfeervol te maken. De kaarsjes gaan weer aan en we zitten weer lekker met een plaid op de bank. Ik denk dat bijna alle mensen hun interieur wel veranderen in deze tijd. De één alleen in de vorm van kerstversiering of wat winterse accessoires, de ander gooit zijn hele interieur om. Hoe creëer je nou een gezellig en warm interieur? Wat zijn ware winterkleuren?

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10350946morandi-foiano_pebble-sfeer-219x300.jpg

Bruintinten

Bruin is weer helemaal terug en zien we in een heleboel verschillende tinten. We zien de bruine kleuren niet alleen terug in stofjes maar ook in materialen, denk maar aan hout. Hout zorgt voor warmte in huis en zien we in elke woonstijl terug. In de industriële stijl zien we bijvoorbeeld het donkere robuuste hout en in een Scandinavisch interieur het strakke lichte hout. Ook veel andere natuurlijke materialen vallen onder de bruintinten. We zien veel bamboe en rotan, niet alleen in accessoires maar ook in meubels. Twee warme kleuren zijn terracotta en roestbruin, twee kleuren die allebei wat weg hebben van bruin, maar ook oranje. Beide kleuren zien we deze winter veel in accessoires, kussens, plaids en wanddecoratie. Twee andere veel terugkomende winterkleuren zijn goud en koper. De kerstafdelingen hangen en staan er vol mee en deze kleuren zijn warm, sfeervol en bovenal tijdloos.

Donkerblauw

Door je basis neutraal te houden kun je elk seizoen een andere sfeer laten zien. Blauw past in elk seizoen maar de donkerblauwe tint is een warme tint die staat voor rust en ontspanning. Blauw is een veelzijdige kleur en kan gecombineerd worden met veel andere kleuren. In de herfst bijvoorbeeld met mosterdgeel, een klassieke herfstkleur, in de lente met lichtgrijs en in de winter met bruintinten. Blauw kan niet alleen als een mooie muurkleur, maar ook heel goed als meubel. Een mooie donkerblauwe bank, een kast of leuke blauwe velvet eetkamerstoelen, of wat subtieler door middel van een poefje of salontafeltje.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10375398Caldes-Sfeer-225x300.jpg

Wit

Wit past natuurlijk in elk seizoen en ook zeker in het winterse kleurenpalet. Een neutrale basis is ideaal om mee te veranderen en wit hoeft niet wit te zijn. Er zijn ontzettend veel wittinten en door daarmee te spelen krijg je een hele warme basis. Je kunt daarna eindeloos variëren met accessoires! Door een mix van verschillende stofjes te gebruiken creëer je een warme sfeer. Zachte warme stoffen in de vorm van een plaid, schapenvacht, een vloerkleed en kussens. Door kussens te gebruiken van dezelfde kleursoort zorg je voor een rustig geheel. We noemen dit ton-sur-ton, oftewel tint op tint.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10343287arpeggio-salzburgpw07-21-sfeer-300x225.jpg

Donkergroen

Kleur geeft leven aan je huis en kan een ruimte groter of juist kleiner doen lijken. De lichtere tinten groen zijn typische voorjaarskleuren maar donkergroen is een ware winterkleur. Groen is de ideale kleur voor de wintermaanden en dat zien we niet alleen in ons interieur, maar ook in kleding terug. We halen groen niet alleen in huis als muurkleur of accessoires, maar natuurlijk ook als kerstboom, kersttakken of door gewoon planten. Deze kleur is goed te combineren met bijvoorbeeld bordeauxrood. Ook een ware winterkleur die we vaak subtiel terug zien komen in de donkere wintermaanden. Genoeg warme kleuren om ervoor te zorgen dat de koude en sombere wintermaanden in ons huis warme, gezellige en knusse maanden worden!

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.