Als je vroeg in de ochtend uit het raam kijkt, zie je soms een witte gloed over het land. In de nachten kan het nog best koud zijn. We laten over een paar weken de koude wintermaanden achter ons en verwelkomen het zonnige voorjaar. Iedereen is eraan toe. Door de lente die eraan zit te komen gaat de temperatuur lekker omhoog en is er overdag veel meer licht in huis. Omdat er veel licht naar binnen valt in je huis krijg je die echte lente vibes te pakken! En hoe zorg je nou voor een mooi en bijzonder fris lente interieur?

Sommige interieurkleuren en trends blijven terugkomen, andere zijn verrassend en nieuw. Het jaar 2023 houdt van rust en natuurlijke materialen. Kleuren als terra en beige doen het goed, materialen zoals glas, keramiek en rotan zijn een trend. Hoe vertaal je deze kleuren en materialen naar jouw interieur?

Voordat ik je de tips en trends ga geven wil ik dat je je interieur goed in je opneemt. Wanneer en waar komt het zonlicht naar binnen in jouw huis? Waar schijnt het zonlicht op (bijvoorbeeld op je kast of op een plek op de muur)? Als je dit goed per ruimte in je opneemt dan zijn de komende thema's makkelijk toe te passen en kom je erachter welk thema het beste bij jou past.

Summer Magic

Een thema die het vervolg is op het najaarsthema Bright Autumn, is het zonnige Summer Magic. Binnen dit thema passen we lichte tinten toe. Vooral beige, wit, naturel, bruintinten, oker, brons en goud komen naar voren. Je mag creatief zijn met materialen en vormen, zolang de balans en de sfeer die je creëert rustig is, vormt het een prachtig geheel. Als je binnen dit thema helemaal je ei kwijt wil, stijl dan houten meubelen in je interieur en denk met de aankleding van je bank of stoel aan zachte stoffen zoals velvet. Beeldjes of ornamenten in brons of goud en een kandelaar van glas of een mooi keramisch item kun je samenvoegen. Een mooie bos bloemen, droog- of kunstbloemen in lichte kleuren maken je inrichting binnen dit thema helemaal af.

Green Flow

Natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends. We hebben in de winter wat meer tijd doorgebracht in huis en willen graag nu meer tijd buiten doorbrengen. Binnen ons interieur zorgt dit thema ervoor dat we het buitengevoel naar binnen willen brengen. De groentinten staan binnen dit thema voorop. Je mag deze tinten combineren met beige, zand, bruin en zwart. Natuurlijke materialen zoals rotan en riet zijn prachtig. Meubelen met warme houttinten passen uitstekend binnen dit thema en groene planten brengen levendigheid.

Als je een heerlijk groen plaid met fijne kussens in beige of een zandkleur op je bank stijlt, creëer je rust in je interieur. Om het plaatje compleet te maken en out of the box te denken, kun je een behang met een natuurprint op je muur toepassen of maak gebruik van ornamenten en beeldjes van dieren.

Natural Power

Houd je van het strand en een natuurlijk licht sfeertje? Het thema natural power spreekt voor zich. De wit, beige kleuren in combinatie met materialen van cement en beton geven power en een stoere look. Denk binnen dit thema ook aan ronde vormen. Organische vormen versterken de natuurlijke en handgemaakte uitstraling. Een rond rotan vloerkleed op een betonlook vloer, echt heel gaaf!

Om er een chiquere draai aan het geven, als je daarvoor openstaat, kun je denken aan brons- of goudtinten. Het kleurgebruik is natuurlijk en gebalanceerd. Er is veel aandacht voor zachte kleuren en deze mogen dus worden gecombineerd met enkele diepe, donkere tinten die de oerkracht van de natuur symboliseren. De materialen die je binnen je interieur wilt gaan gebruiken zijn natuurlijk en/of gerecycled. Fijn ook dat het materialen zijn met een milieubewust uitgangspunt.

Spice it Up

Pittig met een tintje terra, go for it. Binnen dit thema kiezen we voor pittige, warme kleuren. Goed te creëren door te werken met tinten als taupe, wit, beige, zand, roest, terra en bruin. Kies daarnaast voor natuurlijke materialen zoals hout en bamboe. Deze materialen kun je goed toepassen met manden, krukjes en een leuke rieten stoel. Materialen die ook sfeer brengen binnen dit thema zijn koper en goud. En denk eens aan mooie tegeltjes in je keuken of je badkamer. Je kan kiezen uit diverse vormen, afmetingen en kleuren. En combineer je deze tegels met een stoere gouden kraan dan geeft dat een luxe uitstraling. Warme kleuren zorgen voor ontspanning en door de stoere look wordt het zeker niet saai.

Lees meer over deze woonthema's

In de aankomende weken verschijnen er nieuwe blogs waarin we deze thema's nog uitgebreider gaan toelichten! Ga naar de blog over Natural Power, Spice it Up, Green Flow of Summer Magic.

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Voorjaarsthema: Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.