Binnen een basic woonstijl zien we vooral wit-, naturel- en grijstinten met af en toe een vleugje zwart. De lichte kleuren zorgen ervoor dat de ruimte groter oogt. De basic woonstijl geeft vooral een rustig en warm gevoel zodra je thuis komt. Het is fris, tijdloos, leefbaar en geeft een gevoel van rust en kalmte.

Is basic wonen saai?

De basic woonstijl is verre van saai. Basic is juist een ideale basis doordat deze in veel verschillende woonstijlen is toe te passen. Denk aan landelijk, modern, etnisch, stoer & robuust, vintage, noem maar op. Door de basis rustig te houden, blijft het tijdloos en kun je goed variëren met accessoires en kleuren. Je kunt bijvoorbeeld per seizoen van kleur wisselen door sierkussens, wanddecoratie en karpet te wisselen. Door hier en daar een design stuk of een eyecatcher toe te voegen aan je interieur wordt het verre van saai.

Materialen

De mooiste basics bestaan uit natuurlijke materialen. Deze zie je dan ook veel terug in een basic interieur. Materialen als linnen, wol, rotan, maar ook beton zijn tijdloos. Hoe meer verschillende materialen je met elkaar combineert, hoe warmer het gevoel gaat worden. Start altijd eerst met de keuze voor de vloer en de kleur voor de wanden. Een vloer van beton of hout past perfect in de basic woonstijl en geeft jarenlang woonplezier. Voor de wanden kies je lichte kleuren en voor de raamdecoratie denk je aan houten jaloezieën of linnen gordijnen. Hier raak je niet op uitgekeken.

Basic meubelen

Goede basic meubelen zijn verstandige aankopen. Een goede basic past namelijk altijd, wat je interieurstijl ook is. Heb jij bijvoorbeeld qua smaak een andere woonstijl als je partner? Dan kan het uitzoeken van meubelen best lastig zijn. Ga in deze situatie dan samen op zoek naar een tijdloze en basic meubelen. Tip; een basic meubel heeft een neutrale vorm, geen tierelantijnen maar is gewoon recht toe recht aan, is licht van kleur en gemaakt van natuurlijke materialen.

Heb je bijvoorbeeld een lichte vloer, dan kan een houten kast echt een eyecatcher zijn. Heb je een houten vloer, dan zorgt een witte kast voor meer rust. Wat zijn nu goede basics voor je interieur? Kies voor grote meubelen. Een grote opbergkast is altijd een goed idee. Hiermee zorg je er gelijk voor dat je veel spullen kunt opbergen. Want opgeruimd houdt het netjes en rustig. Een strakke bank, gestoffeerd in een lichte kleur is in een basic woonstijl onmisbaar en een echte basic. Je kunt de bank opleuken met allerlei kussens en plaids van verschillende materialen, maar wil je het rustig houden kies dan voor 1 of 2 kleuren.

Zwevende planken aan de muur zijn een goede basic accessoire. Met deze planken kun je zeer goed variëren met je wanddecoratie; ingelijste posters of foto's, vakantie souvenirs of andere persoonlijke items. Ook als je op zoek bent naar een eettafel, salontafel of tv-meubel zijn er genoeg tijdloze, basic meubelen, die in elk interieur weer anders staan maar in elke woonstijl goed tot hun recht komen

Kleur toevoegen

Wil je toch wat kleur toevoegen, kies dan voor warme aardetinten. Vooral in het najaar geven deze een warm gevoel aan je interieur. Denk aan één muur in een warme aardetint gecombineerd met een mooi wandkleed en vloerkleed. Ook groen past goed als basiskleur, bijvoorbeeld met accessoires en natuurlijk; planten in de vensterbank, op tafel of een paar hangplanten aan het plafond. Groen kan ook als wanddecoratie, posters met afbeeldingen van planten of kussens in verschillende groentinten. Basic items zijn een goede basis, tijdloos en met een rustige ondergrond creëer je een persoonlijk geheel.

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.