Het mooie lente weer komt eraan, op sommige dagen is het zelfs al prachtig weer! Dan voel je de warme temperatuur die ons het komende half jaar hopelijk te wachten staat. In je korte broek weer naar buiten, lekker de zonnestralen op de blote benen, heerlijk buiten wandelen en genieten van al het pracht en praal van de natuur die weer tot leven komt. In deze blog deel ik tips om je huis lekker voor te bereiden op de lente met frisse kleuren, zodat we de komende tijd weer heerlijk in en om huis kunnen vertoeven.

De zomers in Nederland worden steeds warmer. Dan is vaak veel fijner om binnen te zijn dan buiten. In deze blog geef ik je interieur tips om het ultieme frisse interieur te creëren. Fijn nu in de lente en straks op hele hete dagen straks in de zomer. Lees je mee?



Frisse kleuren

De lente staat in het teken van frisse pastelkleuren van geel, mintgroen, lila, roze en lichtblauw, kleuren die je vrolijk maken. Om een lentegevoel te creëren is het mooi om één van deze kleuren toe te passen in je huis.  Natuurlijk moet je wel even kijken welke kleuren bij je jou en het interieur passen. Je zou eventueel een moodboard kunnen samenstellen.  Zo kom je erachter wat je stijl is en welke kleuren je mooi vindt.

Droogbloemen en planten

Buiten bloeien de bloemen en planten en wat is er nu leuker dan dit allemaal ook naar binnen te halen. Mooie takken en bloemen kun je zelf plukken, zet ze vervolgens in een mooie, opvallende vaas en geef deze een plek op je eettafel, dressoir, kast of sidetable. Of creëer met verschillende vaasjes een leuk geheel. Ook zijn droogbloemen helemaal hip en leuk te stijlen. Gebruik de kleuren en bloemen die jij mooi vindt, en maak het lekker vrolijk.



Verander van vloerkleed

Heb jij bij je bank een vloerkleed? In de winter staat dit altijd heel gezellig en is het heerlijk warm voor je voeten. Je winterkleed hoeft niet helemaal weg, even oprollen en op zolder leggen is een goed idee, Een wat luchtiger en frisser vloerkleed staat in het voorjaar namelijk heel mooi en maakt direct een groot verschil. Denk aan licht grijs of durf te kiezen voor een kleed in pasteltinten. Het is ook leuk om van vorm te wisselen, heb je bijvoorbeeld wel eens een rond vloerkleed bij de bank neergelegd?

Een nieuw fris kleurtje op je muur

In het voorjaar en de zomer is veel licht in huis, van de zon en door de zomertijd. Help al dit licht een handje door een mooi zachte kleur op je muur te schilderen. Het is zeker even een werkje, maar het geeft wel een grote frisse verandering. Denk even terug aan het moodboard; maak er een samenhangend geheel van. Warme grijs-, zand- en pasteltinten doen het heel goed in het voorjaar.



Accessoires voor de finishing touch

Leuke accessoires maken jouw interieur helemaal af. Ga als het kan lekker shoppen voor leuke manden, vaasjes, een fotolijstje, kaarshouders met vrolijk gekleurde kaarsen. Stijl de bank met leuke kussens en een plaid die matchen met je nieuwe kleur op de muur. Ook leuk, verf dat ene bloempotje of fotolijstje in dezelfde kleur van de nieuwe kleur op de muur.

Ga jij ook aan de slag? Leuk om je interieur frisser en lente en zon proof te maken. Laat je weten welke tips jij gaat gebruiken om je huis klaar te maken voor de lente?


Nog meer inspiratie opdoen?