De keuken is natuurlijk een hele toffe ruimte om te stijlen en zo bij de rest van je interieur te laten passen, maar voor veel mensen is de keuken ook gewoon een werkruimte of praktisch voor dagelijks gebruik. Ben jij een echte foodie en veel in de keuken te vinden? Keukenaccessoires zijn er in verschillende categorieën. 

Welke musthaves aan apparatuur mogen zeker niet ontbreken in je keuken? 

Apparatuur wat je dagelijks gebruikt, is dan natuurlijk het belangrijkste. Denk aan de waterkoker en een goed koffiezetapparaat. Naast praktisch kun je bij deze apparaten vaak ook voor verschillende designs kiezen. Zo wordt dit handige hulpmiddel een toffe accessoire in je keuken. Maar ook die prachtige mixer, blender of citruspers mag niet zeker niet ontbreken. Je vindt dit alles in vele leuke kleuren en vaak kun je van 1 stijl alle keukenhulpen kopen, het is net maar wat je gebruikt. 



Keukengerei 

Keukengerei is niet alleen het bestek in je la, maar kan ook een hele mooie accessoire in je keuken zijn. Denk aan een messenblok of een pot gevuld met pasta of houten lepels. Ook heb je mooie rekken voor aan de wand waar je al je keukengerei aan kunt hangen. Ideaal zo heb je alles bij de hand en ook een leuke eye-catcher in de keuken. 

Servies 

Ik ben gek op mooi servies. Dit kun je uitstallen in een servieskast of vitrinekast. Maar je kunt ook een paar planken ophangen in je keuken en daar het servies opzetten. Kies je voor dit laatste, houd het dan vooral rustig door te kiezen voor 1 of 2 kleuren. Zet ze op verschillende hoogtes en maak kleine groepjes. Je kunt het servies ook leuk stylen op een dienblad op het aanrecht, als je plaats over hebt. Zelf vind ik het prachtig om het servies op ooghoogte te kunnen zien. Er zijn zoveel mooie kopjes, schaaltjes en borden, die mogen gezien worden!  



Groen in de keuken 

Bij groen in de keuken denk je misschien aan planten en die mogen ook zeker niet ontbreken in de keuken, maar bij groen in de keuken moet je vooral denken aan verse kruiden. Verse kruidenplantjes zijn echte musthaves voor je keuken. Heb je geen groene vingers? Tegenwoordig zijn er heel handige zelfwaterende kruidenpotten waarin je je plantjes kunt zetten. Zet ze op een wandplank, het aanrecht of in het raamkozijn. Zo kweek je iets van eigen kruidentuintje. En kun je zelfs je eigen kruidenthee gaan maken. Niet alleen ontzettend lekker, maar vooral het staat super leuk in je keuken!   



Voorraadpotten en andere accessoires 

Ik vind glazen voorraadpotten erg leuk vooral omdat je in 1 oogopslag ziet wat erin zit. Gekleurde snoepjes, pasta, koekjes, noem maar op. Je kunt ook voorraadpotten kiezen in een bijpassende kleur van je keuken of kies voor design van ontwerpers. Wat ik echt een tip vind, is een kruidenrek met allemaal verschillende kleuren. Niet alleen handig, maar ook echt een musthave accessoire voor in je keuken!  

En hoe ga jij je keuken stijlen? Met deze tips kom je al een heel eind!  


Nog meer inspiratie opdoen?