Ongelofelijk hoe snel de afgelopen maanden weer voorbij zijn gegaan. Wat een mooie maanden hebben we deze zomer gehad en wat hebben we veel buiten geleefd. Nu het begin van de herfst voor de deur staat, hebben we de nieuwste najaarstrends voor je op een rij gezet. In vier afzonderlijke blogs vertellen we je over elk thema met alle bijbehorende trends. We blijven dicht bij de natuur en zien in elk thema een vleugje chic. Lees snel verder, zodat je jouw interieur klaarstoomt voor de gezelligste tijd van het jaar.

Thema 1: Jungle Chic

Zodra de herfst begint, zijn we toch wel toe aan wat meer warmte en sfeer in ons interieur. De woontrend Jungle Chic past daar uitstekend bij. Het buitenleven naar binnen brengen en combineren met jungle elementen is helemaal hot.

Jungle Chic is een trend die geïnspireerd op de kleuren en materialen die je terugvindt in de jungle. Relax, comfort en een chique uitstraling staan hier centraal. Met het gebruik van de juiste materialen en vormen zorg je ervoor dat je in huis weer heerlijk tot rust kan komen.

De kleuren die je veel binnen deze woontrend ziet, zijn natuurlijke aardetinten zoals groen, bruin en zand. Om een tropisch accent toe te voegen, zijn kleuren als goud, oranje, zeeblauw en koper echte aanraders. Leuk voor een vloerkleed, vaasjes of kussens. Ook houten en keramische items vallen onder dit thema.

Creëer een gezellige sfeer van verschillende tinten en natuurlijke materialen. Planten zijn uiteraard niet weg te denken uit dit thema, denk maar eens aan de paradijsvogelplant. Deze groene plant heeft prachtige oranje en paarse bloemen en zorgt echt voor een tropisch jungle-gevoel in huis. Jungle chic is echt een ontzettend diverse stijl waar je in de volgende blog nog veel meer over leest. 

Thema 2: Another Mood

Another Mood is een thema vol zachte en natuurlijke kleuren. Voeg daar terra aan toe en je hebt de perfecte warme stijl voor dit najaar. Denk hierbij aan mooie warme aardetinten zoals terracotta, oudroze, roestbruin en zand.

Ronde vormen zijn al meerdere seizoenen een trend en ook dit seizoen zien we veel ronde vormen. Misschien wel elk seizoen steeds meer. Niet alleen in accessoires, maar ook in meubels. Daarnaast zijn aaibare stoffen en materialen ideaal om deze zachte sfeer door te trekken. Zet bijvoorbeeld pluimen in een mooie vaas en kies voor velours kussens en plaids. Door binnen dit thema met wat zwarte accenten of materialen met roestkleur te werken, maak je het geheel niet al te zoet. En je mag dit combineren met veel rotan en riet voor lekker een stoere touch. Stoer en zachtheid combineren in één thema, go for it!  

Thema 3: Dark Comfort

De kleuren binnen dit thema zijn een tegenstelling tot elkaar, een combinatie van donker en licht of juist fel of metaalkleurig. Donkerblauw, grijs, zwart en bruin maken dit thema een stuk donkerder qua stijl. Een combinatie van landelijk en hotel chique, maar hier en daar wat mooie naturellen voor het lichtere gevoel. Ook antiek brass, goud, koper, geel, oranje en roodtinten komen naar voren. Bij deze stijl ga je op zoek naar een perfecte balans tussen harmonie en eenvoud.

Als het gaat om een interieur met een harmonieuze uitstraling dan is het belangrijk om op de materiaalsoorten te letten. De materialen zijn net zo tegengesteld, onbewerkt en ruw of juist glad gelakt. Een leren bank met een heerlijk zachte plaid op een houten vloer. Een gouden, stalen plantenrek, vol met planten hangend boven een stoere keuken. Een geglazuurde bloempot op een betonnen gietvloer. Je moet wel een beetje stoer zijn en lef hebben om dit thema toe te passen, maar als je een moodboard maakt zie je dat dit thema veel warmte en sfeer geeft. 

Thema 4: Bright Autumn

Afgelopen zomer zagen we ontzettend veel geel. Deze trend is blijvend en zien we nu in een winters jasje. Mooie warme bruintinten en een vleugje oker, gecombineerd met goud. Goud, brons en koper, duidelijke warme kleuren die net te fel zijn en eerder donker dan licht. Denk aan een mooi graanveld bij zonsondergang en alle bladeren die van de bomen vallen in de herfst. Dat gevoel zien we terug bij dit thema. 

Naast warme kleuren op de muren, kun je ook warmte terug laten komen in je meubels. Denk hierbij aan een bruine leren bank, een grote eetkamertafel van hout en een bijzettafeltje van rotan. Nu het eerder donker is en weer kouder wordt kan sfeerverlichting ook belangrijk zijn. Door gele verlichting te gebruiken, creëer je een warme sfeer. Of wat dacht je van sfeerkaarsen? Tegenwoordig heb je ze in alle vormen en kleuren. Kies in dit thema voor kaneel- en honingkleuren, heerlijk als de kaarsen ook zo zullen ruiken. Binnen dit thema is je interieur echt af met een mooie aankleding. Accessoires zorgen voor warmte en gezelligheid in je interieur. Gebruik zachte materialen, een wollen kleed, zachte dekentjes en velvet sierkussens. Zie je jezelf al zitten onder een lekkere, warme plaid met verschillende zachte kussentjes op de bank? Laat je inspireren in één van onze Pronto Woonwinkels of neem alvast een kijkje in onze webshop.

Nog meer inspiratie opdoen?