De zithoek is voor velen het centrale punt in huis. Het is de plek waar je ’s avonds heerlijk tot rust komt, visite ontvangt en met het gezin voor de televisie zit. Doordat het zoveel meer is dan alleen een zithoek, is het belangrijk dat iedereen zich hier thuis voelt. Om de ideale sfeer te creëren helpen we je graag. Lees snel verder en ontdek welke must-haves niet aan jouw woonkamer mogen ontbreken.

1. De bank van je dromen

Een bank is natuurlijk het absolute middelpunt. De grootte ervan is afhankelijk van de ruimte die je beschikbaar hebt. In een kleine woonkamer komt bijvoorbeeld een 2- of 3-zitsbank het mooiste tot zijn recht. Voeg daar een grote poef aan toe om heerlijk te loungen. Op deze manier kies je voor ruimtelijkheid en heb je het bijkomende voordeel dat je nog eens kan schuiven. Bij een ruime woonkamer heb je de volledige vrijheid om all-in te gaan. Wat dacht je van een grote hoekbank, of zelfs een u-bank waarin iedereen zijn eigen plek heeft?

2. Eindeloos relaxen in jouw éénzitter

Een fauteuil is de ultieme plek voor jezelf. Deze zijn in allerlei soorten en maten verkrijgbaar, zodat je de fauteuil volledig op jouw wensen aan laat sluiten. Bedenk vooraf naar welk comfort je op zoek bent. Voor extra zitgemak is een relaxfauteuil een uitstekende keuze. Wil je graag een statement maken? Ga dan voor een opvallende look met een trendy kleur, stof of model. Vooral als de bank een subtiele kleur heeft mag de fauteuil er best uitspringen. Door het creëren van contrast voeg je extra diepte toe en maak je het interieur spannender.

3. Multifunctionele bijzetters

Bijzettafels of salontafels gebruiken we vaak voor diverse doeleinden. Naast dat ze vaak ontzettend stijlvol zijn, maken ze productief deel uit van de ruimte. Bij visite zijn ze gemakkelijk te verschuiven voor een fijne kop koffie of thee. Maar ook als decoratiestuk zijn ze onmisbaar om een leuke set accessoires op te zetten. Ga voor een groep van twee of drie en varieer in hoogte, zodat er een speels geheel ontstaat. Ook met kleur en materiaal ben je vrij om te mixen en matchen.  

4. Laat de puzzelstukjes in elkaar vallen

De toevoeging van een vloerkleed zorgt ervoor dat alle losse elementen in de zithoek samenkomen. Bovendien geeft dit direct een knus geheel. Kies uit laag- of hoogpolig, rechthoekig of vierkant, subtiel of kleurrijk, egaal of met een dessin. Kortom, welke woonstijl je ook hebt er is gegarandeerd een geschikt exemplaar te vinden dat bij jouw interieur past. Keuze gemaakt? Dan is het tijd om je zithoek af te stylen met woonaccessoires zoals planten, zachte kussens, sfeerrijke lampen en vergeet niet de wanddecoratie. Geef je huis tot slot een persoonlijk touch met foto’s, erfstukken of vakantiesouvenirs.

Meer inspiratie nodig? Dan ben je bij Pronto Wonen aan het juiste adres. Bezoek onze woonwinkels voor boordevol inspiratie en de laatste woontrends. Neem direct een kijkje welke winkel het dichts bij jou in de buurt zit.

Nog meer inspiratie opdoen?