Je kunt net als het hebben van een eigen kledingstijl, ook een heel eigen stijl in je interieur laten zien. Je interieur zegt namelijk meer over jou dan je misschien denkt. We zien tegenwoordig de meest perfecte plaatjes in woonbladen, op Instagram en Pinterest. Alhoewel het superleuk is om elkaar te inspireren, je huis is geen museum. Als je woonkamer eruit ziet als een museum, mist het vooral een heleboel persoonlijkheid.

Hoe breng je persoonlijkheid in je interieur?

Vind je het moeilijk om je interieur persoonlijk te maken of om te zeggen welke woonstijl past bij mij? Kijk dan eens samen met een interieurstylist naar wat er bij je past, wat je mooi vindt en hoe je jezelf terugziet in jouw interieur. Dit is voor iedereen heel verschillend. De één houdt van de natuur en wil dit terug laten komen in huis, de ander heeft veel reizen gemaakt en wil dit graag laten zien en weer een ander is gek op vintage items en vondsten. Zorg ervoor dat je huis de plek is waar jij je thuis voelt en waar je vooral helemaal jezelf kunt zijn.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10214531tazzo-romaro-sfeer-300x168.jpg

Interieur met een persoonlijk verhaal

Door je huis te vullen met "verhalen” wordt het zowel uniek als tijdloos. Dit doe je bijvoorbeeld met erf- en familiestukken. Deze items hebben een geschiedenis en vaak een heleboel herinneringen. Dat ene kastje wat vroeger altijd bij je oma in de gang stond of die mooie kast die je vader vroeger zelf gemaakt had. Ook kun je zelf mooie items bij elkaar zoeken in woonwinkels, markten of in kringloopwinkels. Oude en unieke meubeltjes of antieke spulletjes met een stukje geschiedenis. Deze meubeltjes kun je natuurlijk ook heel goed persoonlijk maken door ze op te knappen. Zelf leuke do it yourselfs (diy) maken, geven je interieur die persoonlijke sfeer. Pinterest en Instagram staan vol met leuke projecten.

Deze afbeelding heeft een leeg alt-attribuut; de bestandsnaam is 10335330veneta-itola-quattro-sfeer1-300x225.jpg

Gelukkig thuis

Je huis is de plek waar je je thuis en gelukkig hoort te voelen. Zo zeggen kleuren ook veel over je persoonlijkheid. Ben je een rustig persoon en houd je van de natuur? Dan is het fijn om dit terug te zien in je interieur. Kies voor aardetinten en haal zo de natuur naar binnen. Ben je creatief of heb je juist een ontspannen mindset? Dan passen blauwtinten uitstekend bij jou en je interieur. Veel mensen vinden het lastig om kleuren te kiezen of hiervan combinaties te maken, kies in dit geval dan altijd voor een neutrale basis. Neutrale kleuren zijn veelzijdig en doen het altijd goed. Waar we eerder heel veel grijstinten zagen, is het nu veel meer beige/nude. Deze tinten zijn warmer en geven meer sfeer in je huis. Heb je de basis rustig gehouden? Varieer met kleur in je accessoires, zo laat je ook een stukje persoonlijkheid zien. Laat je hobby of verzameling terugkomen, show je souvenirs op een toffe manier of maak een mooie fotowand van jouw prachtige reisfoto's. Wees vooral creatief en laat jezelf zien, succes!

Nog meer inspiratie opdoen?