Wil je jouw interieur een update geven? Breng eerst de sfeer in kaart die je wil creëren. Dat doe je gemakkelijk door op Pinterest erop los te pinnen of plaatjes uit tijdschriften te scheuren. Maak vervolgens een moodboard, zodat je een helder overzicht krijgt van wat jij mooi vindt. Zo heb je een perfecte basis om aan vast te houden en is het maken van keuzes een stuk gemakkelijker. Benieuwd naar de volgende stappen zijn? Lees snel verder voor handige tips.

Kleur bekennen

Bepaal aan de hand van je gemaakte moodboard de kleurtinten die je wil toepassen. Voor de basis is het goed om maximaal drie kleuren te kiezen met één hoofdkleur. Die kun je als inspiratie gebruiken voor een of meerdere muren. Welke sfeer je ook gekozen hebt, laat je creativiteit de vrije loop. Wat dacht je bijvoorbeeld van een grote wandcirkel of schilder slechts een gedeelte van de muur. Ben je meer een liefhebber van behang? Ook daarmee zijn de mogelijkheden eindeloos. 

Oud en nieuw in the mix

De basis is gelegd, tijd voor de inrichting. Om je huis van een nieuw uiterlijk te voorzien hoef je niet alle meubels direct op straat te zetten. Bekijk eerst welke items nog in het plaatje passen en of je deze een make-over kan geven, zoals het schilderen van je houten buffetkast of dressoir. Nu je in kaart gebracht hebt wat je gaat vervangen, is het tijd voor een shoppinglist. Een handige tip is om een plattegrond te maken. Zo heb je een handig overzicht van de maten van je huidige meubels en meteen een richtlijn voor nieuwe items.

Stap in de comfortzone

Een salon is een grote sfeerbepaler en vaak het middelpunt van je woonkamer. Naast dat de kleur en het design bij de rest van de inrichting moeten passen, is het bepalen van de stof minstens zo belangrijk. Mocht je niet zoveel kennis hebben van stoffen, bespreek dan in de woonwinkel je gezinssituatie. Denk bijvoorbeeld aan huisdieren of jonge kinderen, sommige stoffen zijn hier namelijk minder geschikt voor.

Bijpassende blikvangers

Heb je de rest van je interieur vrij rustig? Dan mag je best uitpakken met een zetel in een opvallende stof, kleur of print. Maak de zithoek compleet met een sfeervol vloerkleed om alles met elkaar in verbinding te brengen. Ben je van de grote gebaren? Ga voor een royale salontafel. Voor een speelsere uitstraling zijn twee of drie salontafels een ware toevoeging. Bovendien zijn ze ook ontzettend handig doordat je de tafeltjes eenvoudig verschuift.

Van huis naar thuis

Maak het plaatje compleet met leuke woonaccessoires. Mix met verschillende materialen en stoffen, zodat je meer diepte aan je interieur geeft. Houd hierbij de drie kleuren en je moodboard in gedachten. Zo ontstaat er een prachtige samenhang. Kun je haast niet wachten om aan de slag te gaan? Laat je inspireren door de vele opstellingen in onze woonwinkels. Bekijk hier welke Pronto Wonen winkel het dichtst bij jou in de buurt zit.

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Voorjaarsthema: Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.