Het is alweer zover, de maand december is begonnen! Buiten wordt het kouder en vroeg donker, dus we maken het binnen extra gezellig. December is de maand vol feestdagen, gezelligheid en een huis vol mensen. De één pakt groots uit met alle kerstversiering en de ander houdt het klein en subtiel. Het winterseizoen zorgt ervoor dat we ons huis warm en sfeervol maken.

De winterse gezelligheid begint al bij de voordeur!

Gezellige kerstversiering is meer dan alleen het neerzetten en versieren van een kerstboom. We zien ook buiten ons huis steeds meer mooie plaatjes vol lichtjes en mooie versiering. Ook bij de voordeur kun je een gezellig hoekje maken. Hang een mooie kerstkrans aan de voordeur of zet een kerstboompje naast de voordeur. Een groepje lantaarns ziet er ook enorm gezellig uit en kerstversiering rondom je huis is helemaal een eyecatcher.

Kerstboom of out of the box?

Pas jij bij een traditionele kerstboom met kerstslingers, kerstballen en een piek of ben jij wel van out of the box? Kies voor het versieren van je kerstboom voor een thema en/of een kleurenpalet. Zo houd je het rustig en maak je er geen hysterische kerstboom van. Heb je geen ruimte voor een grote kerstboom in huis dan kun je natuurlijk ook een klein boompje of meerdere boompjes aan je interieur toevoegen. Een kerstboom aan de wand zien we ook steeds vaker. Dit kan met lampjes of het spannen van een touw, waar je dan ook weer leuke kerstversiering aan kunt hangen. Een groot wandkleed met een afbeelding van een kerstboom, soms zelfs met lichtjes, neemt ook niet zoveel ruimte in. Ook kun je een kerstboom ondersteboven aan het plafond hangen of een aantal kersttakken. Ideaal als je huisdieren of kleine kinderen hebt en net zo leuk!

Winterse accessoires

Het winterseizoen bestaat natuurlijk niet alleen uit kerstversiering, maar je kunt je interieur ook gezellig maken met winterse accessoires.
Lekkere warme en zachte plaids, een heerlijk warm vloerkleed, kussens met een mooi printje of van een leuk stofje, kaarsen en lantaarns of ga zelf aan de slag met leuke DIY's!

DIY's

DIY's, ook wel Do It Yourself genoemd, zijn er genoeg voor alle creatievelingen onder ons. Pinterest staat vol met leuke winterse en kerst DIY's. Ik vind het zelf heerlijk ontspannen om in mijn vrije uurtjes lekker creatief bezig te zijn. Heb je een grote glazen vaas of een mooie grote stolp, stop hier een slinger met lampjes in en een heleboel kerstballen, dit zorgt voor een mooie accessoire. Maak zelf kerststerren van papier of een slinger van touw met allemaal kerstaccessoires. Je kunt ook zelf een adventskalender maken. Bijvoorbeeld met envelopjes, kleine doosjes of van hout. Ook een kerstkrans of een krans met eucalyptus takken is heel eenvoudig te maken. Probeer het maar eens!

Eettafel stijlen

Met kerst pakken we vaak helemaal uit als het gaat om onze eettafel. Gezellig eten met de hele familie en een tafel vol kerstversiering. Het mooiste servies komt op tafel en zorg ervoor dat de versiering in hetzelfde kleurenpalet past. Welke versiering past er mooi op een tafel? Groene takjes, losse kerstballen, lichtjes of kaarsen, servetten met linten, maar ook mooie drinkglazen en een karaf. Alles voor een prachtig gestijlde tafel!

De vensterbank

Een vensterbank is ideaal voor een winters tafereeltje. Raamstickers van een winters dorpje of een strookje nep sneeuw met daarbij een kleine kerstboompjes, kleine huisjes een slinger met lichtjes en je hebt je eigen kerstdorpje.
Zo kun je binnen genieten van een winters dorpje, maar kun je ook buiten deze mooi mooie sfeer laten zien. Gezelligheid voor binnen en buiten.

December is de maand en ook de winter waar we moet genieten van al het moois om ons heen. En vooral lekker en gezellig tafelen met familie en vrienden!

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.