Bij de inrichting van je woonkamer is het belangrijk om een gezellige plek te creëren waar iedereen zich thuis voelt. In deze blog geven we je graag alle tips en tricks om een fijne ongedwongen sfeer te realiseren met een persoonlijke touch.

Krachtige kleuren

Om te beginnen dragen de juiste kleuren bij aan een goede sfeer. Het kleurgebruik dat je kiest zegt veel over je persoonlijkheid en beïnvloedt ook je stemming. Warme tonen zoals bruin, rood, oranje en geel geven je energie en sporen aan tot actie. Vaak voelen extraverte personen zich hier erg prettig bij. Koelere tinten als blauw, groen, zwart en wit werken kalmerend en zorgen voor ontspanning, waardoor je de kleuren veelal terugziet in het huis van een introvert.

Get the picture

Het toevoegen van foto’s is de snelste manier om te laten zien wie er in huis woont. Met een fotowand zorg je voor een prachtig statement. Dit kunnen eigen creaties zijn die je als collage ophangt of professionele pronkstukken. Voordat je enthousiast aan de slag gaat is het goed om rekening te houden met het kleurgebruik. Komt een kleurenfoto het mooist tot zijn recht of is het beter om een filter te gebruiken, zoals zwart-wit? Door de kleuren op elkaar af te stemmen zorg je voor een perfecte samenhang.  

Verhalenvertellers

Naast foto’s zijn erfstukken een waardevolle toevoeging aan je woonkamer. Ze hebben een geschiedenis en roepen vaak een heleboel herinneringen op. Bijvoorbeeld een oud kastje dat al generaties lang meegaat of een meubelstuk dat zelf gemaakt is door je (groot)vader. Mocht je geen familiestukken hebben, dan zijn er genoeg waardevolle vondsten bij de kringloop of op de rommelmarkt te vinden. Deze zijn overigens perfect voor een make-over. Verf ze in de gewenste kleur om er toch een stukje persoonlijkheid aan toe te voegen.  

Vakantiegangers en verzamelaars

Ben jij een liefhebber van reizen? Neem dan een stukje van je vakantie mee naar huis met een betekenisvol souvenir. Of heb je een unieke verzameling die je graag wil showen? Kies ervoor om je spullen mooi tentoon te stellen in een nieuwe vitrinekast of oud theekastje. Natuurlijk zijn ze ook uitstekend met je woonaccessoires te combineren. Een handige tip: maak groepjes van maximaal 5 items om de rust te bewaren.  

Kortom, zorg eerst voor een ideale basis die bij je past. Kleed je interieur daarna aan met foto’s, erfstukken, kringloopvondsten, souvenirs of een verzameling. Voor de finishing touch zorgen woonaccessoires voor de juiste dynamiek. Wees vooral creatief en laat jezelf zien. Wil je graag inspiratie opdoen? Kom dan gezellig langs in één van onze Pronto Woonwinkels.

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Voorjaarsthema: Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.