Tips om de tafelpoten te monteren

 

Veel van onze massief houten tafels zijn met de hand gemaakt. Dit zorgt voor een mooie, authentieke uitstraling. Bij het monteren van de tafelpoten zullen we hier rekening mee moeten houden.
Iedere tafelpoot is precies op maat gemaakt op een juiste hoek van de tafel. Om er zeker van te zijn dat je de tafelpoot op de juiste hoek monteert, zijn de hoeken én tafelpoten genummerd.
Leg de tafel neer op een kleed met het blad naar beneden. Begin vervolgens met het neerleggen van de juiste poot bij de juiste hoek. Hier zie je dat in de gekleurde vakken het cijfer 1 staat geschreven. Deze poot ligt dus klaar bij de juiste hoek. Hier zie je poot nummer 3 en die hoort dus ook bij hoek nummer 3.
Begin met het monteren van de eerste tafelpoot. Deze wordt met twee bouten vastgezet. Draai de bouten allereerst met de hand aan, dus niet direct met gereedschap. Doe dat met alle poten. Als je dit gedaan hebt, pak je het gereedschap erbij. Zoals je hier ziet, worden de bouten om en om vastgedraaid. En niet onbelangrijk: vast is vast. Ga niet forceren.
Controleer twee maanden na gebruik nogmaals de bouten en draai deze indien nodig nog iets aan. Wanneer de tafelpoten gemonteerd zijn en de tafel op een harde vloer komt te staan, is het verstandig om de tafelpoten met vilt te beplakken om krassen te voorkomen.
Er is een uitgebreid assortiment beschikbaar zoals je hier kunt zien. Kies in de winkel de juiste vilt bij de juiste poot. Onze verkopers adviseren je hierbij natuurlijk graag. In dit geval gebruiken we zelfklevend vilt. Plak deze in het midden van iedere poot en druk deze goed aan. Draai de tafel vervolgens met twee personen om.
Wij wensen je veel plezier met de massief houten eettafel!