Toon alle producten

Toon alle producten

Ovale tafel

18 producten

Geen verdere producten.

Ovale eettafel

Ben jij op zoek naar een unieke eettafel, die ook nog eens meer dan genoeg ruimte biedt voor grote gezelschappen? Kies dan eens voor een opvallende ovale eettafel. Daarmee haal je namelijk een echte eyecatcher in huis. Bij Pronto Wonen hebben we verschillende ovale eettafels in het assortiment. De serie Tavolo - exclusief voor Pronto Wonen ontworpen - is bijvoorbeeld van duurzaam geborsteld en genoest massief eiken en verkrijgbaar in 16 verschillende kleuren lak en olie. Ook voor het onderstel zijn er meerdere opties in hout en metaal. Bekijk daarnaast eens de ovale eettafels uit de serie Stretto (zwart en wit, van Mindi hout), Oderzo (massief hout), Robusto (Acaciahout) of Romaro (Mix Rough Teak). De tafels verschillen in lengte, breedte en hoogte.

Voordelen ovale eettafel

Een ovale eettafel heeft meerdere voordelen ten opzichte van een ronde en rechthoekige eettafel. Bij veel mensen zie je een rechthoekige eettafel in huis staan, al wint de ronde eettafel ook aan populariteit. Met een ovale eettafel heb je dus een opvallende verschijning, die ook nog eens afwijkt van het overige meubilair (dat meestal rechthoekige of vierkante vormen heeft). De ovale eettafel doorbreekt de scherpe lijnen in huis en maakt het interieur speelser. Voordelen:

  • Perfect voor smalle kamers
  • Schuif eenvoudig meer stoelen aan
  • Geen scherpe hoeken, dus veilig voor kinderen
  • Unieke keuze
  • Meer gezelligheid


Uiteraard staan daar ook een aantal nadelen tegenover. Zo is het moeilijk om een passend vloerkleed te vinden bij een ovale eettafel. Ook kan je de tafel niet tegen de muur aanschuiven en is het onmogelijk om hem mooi te verlengen met een tweede tafel, voor momenten dat er heel veel mensen over de vloer komen.

Hoe groot moet de ovale eettafel zijn?

De twee belangrijkste dingen om op te letten bij het bepalen van het formaat zijn de ruimte waar de ovale eettafel komt te staan en het aantal mensen dat eraan moet kunnen zitten. Het is verstandig om bij het bepalen van de plek rekening te houden met de ruimte voor de stoelen. Het is fijn als elke stoel zo'n 65 centimeter naar achteren kan. Wil je er goed omheen kunnen lopen, tel er dan 60 centimeter bij op. Hoe meer mensen aan de ovale eettafel moeten kunnen zitten, des te groter de tafel natuurlijk moet zijn. Je kan daarvoor het beste uitgaan van 70 centimeter per persoon. Daarmee heeft iedereen voldoende ruimte. Een ovale eettafel heeft als groot voordeel dat je er makkelijk stoelen bij kunt zetten. Dus als je vaak met grote gezelschappen aan tafel zit, is een ovale eettafel een hele goede keuze.

Stoelen bij ovale eettafel

De aanschaf van een nieuwe, ovale eettafel is vaak ook meteen het moment om bijpassende stoelen uit te kiezen. Ook daarvoor kan je terecht bij Pronto Wonen. Wij hebben namelijk een groot aanbod van eetkamerstoelen. Bekijk in onze webshop het gehele assortiment of kom langs in een van onze woonwinkels. Daar ben je ook welkom om rustig al onze ovale eettafels te bekijken en vragen te stellen aan één van onze interieuradviseurs.