De winkel waar je je meubel hebt gekocht maakt onderdeel uit van de Internationale Meubel Groep. Om die reden kunnen we onze prijzen laag houden zonder dat er concessies worden gedaan aan wat betreft de kwaliteit van de meubelen. Ondanks dat de grootste zorg wordt besteed aan het produceren van de nieuwe meubelen, kan er toch iets mis zijn gegaan. Dat vinden we heel vervelend. Daarom willen we dit graag zo snel mogelijk voor je oplossen.

De snelste manier om met je service aanvraag aan de slag te gaan is door een servicemelding te doen op de website Pronto Wonen. Ga vervolgens naar Klantenservice en dan naar Service aanvragen. Klik op formulier. Nu ben je op de pagina om je service te melden. Als je voor de eerste keer een Servicemelding doet, maak dan eerst een nieuwe account aan. Met behulp van jouw gegevens kunnen we je aanvraag sneller oplossen.

Zorg ervoor dat, voordat je het serviceformulier gaat invullen, je zowel de order als de factuur bij de hand hebt. Hierop staan alle belangrijke gegevens die je nodig hebt. Met de juiste gegevens kan de servicemedewerker je nóg beter en sneller helpen. De onderwerpen met een sterretje zijn onmisbare gegevens en verplichte velden om in te vullen.

Vul het serviceformulier zo compleet mogelijk en duidelijk omschreven in. Ook het toevoegen van foto's zorgt ervoor dat je nóg beter geholpen kunt worden. Het aanmelden van je service aanvraag via de website heeft voor jou grote voordelen. Je kunt je service aanvraag indienen op een tijd dat het jou schikt. Je hoeft hiervoor niet speciaal terug naar de winkel. Je service aanvraag is direct geregistreerd, er zijn geen briefjes meer die kwijt kunnen raken. Alle belangrijke informatie komt direct bij de juiste servicemedewerker terecht, de specialist in het oplossen van service aanvragen. Door het toevoegen van foto's, kan de servicemedewerker direct een eerste beoordeling maken, zodat deze weet welke acties ondernomen moeten worden. Voor deze eerste beoordeling hoef je dus niet thuis te blijven, dat scheelt je veel tijd. De servicemedewerker houdt je uiteraard op de hoogte van het verloop van de service aanvraag.

Wij begrijpen dat je zo snel mogelijk volledig tevreden wilt zijn over de nieuwe meubelen. Daarom zullen wij ons ook tot het uiterste inspannen om dit te realiseren. Met jouw hulp en begrip kunnen we dit zo snel als mogelijk doen.