Meubels monteren

Uitpakken bankstel

Leg voordat je begint met uitpakken van de nieuwe bank eerst een deken op de vloer om beschadigingen te voorkomen. De nieuwe bank is met de grootste zorg ingepakt. Ook het uitpakken van de bank vraagt zorgvuldigheid. Gebruik bij het verwijderen van de plastic verpakking nooit een stanleymes. Gebruik altijd een schaar. Knip voorzichtig alleen het brede plakband door aan de onderzijde van de bank en verwijder de plastic verpakking. Vervolgens kun je het karton makkelijk verwijderen. Bij iedere bank is een onderhoudsboekje geleverd. Deze tref je aan na het verwijderen van de verpakking. In dit boekje staan tips hoe je de bank zo goed mogelijk kunt onderhouden. 
Om beschadigingen te voorkomen tijdens het transport zijn de poten van de bank nog niet gemonteerd. Deze poten kun je vinden aan de onderzijde van de bank achter de rits. Maak de rits open en haal de poten eruit. Knip het touwtje los en sluit vervolgens weer de rits.


 

Poten onder de bank monteren

Na het uitpakken van de bank is het tijd om de poten onder de bank te monteren. We laten je hier de meestvoorkomende soorten zien. Bij veel van onze banken is de bevestiging al voorgemonteerd. Dit is te herkennen aan de vier gekleurde nietjes aan de onderzijde van de bank. Afhankelijk van het type poot en het aantal benodigde boutjes, maak een gaatje in de stof tussen deze vier gekleurde nietjes. Vervolgens monteer je de poten onder de bank met de daarvoor benodigde gereedschap. Draai de bouten vast. Maar let op: vast is vast. Bij sommige typen banken worden de poten met houtschroeven gemonteerd. Het is belangrijk dat je hiervoor de juiste schroevendraaier of bitje gebruikt. Dit is het type Pozidriv. Bij de bank is de montagebeschrijving ingesloten. Hierin staat omschreven waar je de poten kunt monteren. Komt de bank op een harde vloer te staan zoals hout, laminaat of plavuizen, monteer dan als laatste nog de viltjes onder de poten. Onze verkoopadviseurs adviseren je uiteraard graag bij het maken van de juiste keuze voor het vilt. Wij wensen je veel plezier met de nieuwe bank!


Hoekelement monteren

Bij het monteren van een hoekbank, moeten de twee delen aan elkaar worden gekoppeld. Er zijn twee soorten koppelingen: De Mannetje-vrouwtje koppeling, en de zogenaamde Krokodillenbek. Bij de Mannetje-vrouwtje hoekverbinding is het vrouwtje voorzien van vilt. Dit vilt moet je laten zitten, dit voorkomt vervelende kraakgeluiden. Klik beiden delen van de bank aan elkaar en druk het gedeelte waar het mannetje op gemonteerd is, stevig aan. De andere verbinding is de zogenaamde Krokodillenbek. Deze kun je verbinden door ze in elkaar te schuiven. Druk de beiden elementen van de bank stevig tegen elkaar aan. 
Maar let op: bij het verschuiven van een hoekbank met een krokodillenbek verbinding, dien je eerst de twee elementen weer los te maken. Dit voorkomt beschadiging of het afbreken van de verbinding. Wij wensen je veel plezier met de nieuwe hoekbank!


Tafelpoten monteren

Veel van onze massief houten tafels zijn met de hand gemaakt. Dit zorgt voor een mooie, authentieke uitstraling. Bij het monteren van de tafelpoten zullen we hier rekening mee moeten houden. Iedere tafelpoot is precies op maat gemaakt op een juiste hoek van de tafel. Om er zeker van te zijn dat je de tafelpoot op de juiste hoek monteert, zijn de hoeken én tafelpoten genummerd.
Leg de tafel neer op een kleed met het blad naar beneden. Begin vervolgens met het neerleggen van de juiste poot bij de juiste hoek. Hier zie je dat in de gekleurde vakken het cijfer 1 staat geschreven. Deze poot ligt dus klaar bij de juiste hoek. Hier zie je poot nummer 3 en die hoort dus ook bij hoek nummer 3. Begin met het monteren van de eerste tafelpoot. Deze wordt met twee bouten vastgezet. Draai de bouten allereerst met de hand aan, dus niet direct met gereedschap. Doe dat met alle poten. Als je dit gedaan hebt, pak je het gereedschap erbij. Zoals je hier ziet, worden de bouten om en om vastgedraaid. En niet onbelangrijk: vast is vast. Ga niet forceren.
Controleer twee maanden na gebruik nogmaals de bouten en draai deze indien nodig nog iets aan. Wanneer de tafelpoten gemonteerd zijn en de tafel op een harde vloer komt te staan, is het verstandig om de tafelpoten met vilt te beplakken om krassen te voorkomen. Er is een uitgebreid assortiment beschikbaar zoals je hier kunt zien. Kies in de winkel de juiste vilt bij de juiste poot. Onze verkopers adviseren je hierbij natuurlijk graag. In dit geval gebruiken we zelfklevend vilt. Plak deze in het midden van iedere poot en druk deze goed aan. Draai de tafel vervolgens met twee personen om. Wij wensen je veel plezier met de massief houten eettafel!


 

Relaxfauteuil monteren

Je start met het uitpakken van de relaxfauteuil. Verwijder al het karton en het verpakkingsmateriaal. Je hebt nu twee delen van de relaxfauteuil. Hierbij zijn twee mogelijkheden: 
1. Een relaxfauteuil met losse rugleuning, of: 
2. Een relaxfauteuil met losse voet Als eerste kijken we naar de relaxfauteuil met een losse rugleuning. Aan de achterzijde van de rugleuning zitten twee geleiders. Monteer nu de rugleuning op de zitting van de relaxfauteuil en druk beiden zijdes stevig aan tot dat je aan beiden zijdes een klik hoort. Dit vraagt soms wat extra kracht. Als laatste monteer je door middel van klittenband de bekleding. De andere relaxfauteuil heeft een losse voet. Pak nu met twee personen de relaxfauteuil op en laat deze voorzichtig over het kegelvormige gedeelte zakken. Ga vervolgens op de relaxfauteuil zitten. De bevestiging komt hierdoor automatisch vast te zitten. Wij wensen je veel plezier met de nieuwe relaxfauteuil!