Het kiezen van bijpassende meubels bij je vloer is één van de belangrijkste dingen in je interieur. Dit is niet altijd even makkelijk, want hoe laat je jouw vloer en meubels het beste uitkomen in de ruimte? Met onze tips & tricks maak jij je interieur tot een mooi geheel.

Begin bij de basis

De vloer is de basis voor elke ruimte. Is jouw droomvloer licht of juist donker? Kies je voor een warme houtlook of ga je toch voor een stoere betonlook? Deze keuzes zetten de toon voor de rest van het interieur.

Donkere vloer

Een donkere vloer heeft een luxe uitstraling die veel diepte kan creëren in een ruimte, mits goed gecombineerd met de rest van het interieur. Om te voorkomen dat de ruimte kleiner oogt dan deze in werkelijkheid is, kun je met lichte tinten werken. Laat deze lichte kleuren terugkomen in de muren, meubels en accessoires. Zo breng je de balans terug in de kamer en maak je met jouw donkere vloer een prachtig statement.

Tip! Plaats in de ruimte een wandspiegel tegenover een raam. Naast dat dit een trendy en praktisch meubelstuk is, zorgt het voor meer natuurlijk licht in huis, wat juist heel belangrijk is bij een donkere kleur vloer.

Lichte vloer

Met een lichte kleur vloer kan je veel kanten op. Fan van de industriële look? De vaak donkere kleuren van deze meubelstukken passen goed bij een stoere vloer in een lichte tint.

Ben je toch op zoek naar meer kleur? Een lichte vloer kan ook goed gecombineerd worden met meubels of accessoires in allerlei mooie kleuren. Kleurgebruik in een ruimte met een lichte vloer is altijd een goede keuze. Zo voorkom je dat de kamer kaal aanvoelt, en creëer je een gezellige leefruimte.

Houten vloer

Een houten vloer geeft de ruimte karakter en een warme uitstraling. Ook hier zijn veel combinaties mogelijk betreft het interieur. Let wel op met het kiezen van houten meubels. Zorg er in dat geval altijd voor dat de meubels een paar tinten lichter of donkerder zijn dan je vloer. Bovendien kun je het beste een ander houtsoort kiezen voor je meubelen.

Je kunt ook gaan voor aardse, rustige en natuurlijke tinten. Denk bijvoorbeeld aan een zacht kussen of vloerkleed. Dit zorgt voor warmte en rust in de woonruimte.

Voor een groter contrast met de houten vloer, kies je voor meubels in andere materialen zoals een metalen boekenkast of bijzettafel. Op deze manier wordt je mooie houten vloer een échte eyecatcher.  

Grijze vloer

Een grijze vloer geeft de inrichting een stoere look. Bovendien is de kleur erg neutraal en zijn vele combinaties mogelijk. Grijs is erg veelzijdig, maar kan ook snel grauw overkomen. Het is daarom belangrijk om warme elementen toe te voegen aan het interieur. Kies bijvoorbeeld voor houten meubels, deze vallen extra op wanneer gecombineerd met de kleur grijs.

Ook beige, gele en groene elementen maken de ruimte tot een prachtig geheel.  

Nog meer inspiratie opdoen?