Een gezellige leeshoek zorgt ervoor dat je optimaal geniet van een goed boek, tijdschrift of de krant. Bovendien kruip je dan niet zo snel voor de tv en kun je jezelf even terugtrekken om heerlijk te ontspannen. Een comfortabele fauteuil is daarom een absolute must. In deze blog vertellen we hoe je deze plek sfeervol inricht.

De voordelen van een fauteuil

‘Maar ik heb al een heerlijke bank’, horen we je denken. Wist je dat een fauteuil optimaal is voor je zithouding? Deze ondersteunt je lichaam namelijk op drie plekken. Naast een betere houding, bespaar je ook ruimte. Een fauteuil is vaak nog geen 90 cm breed, waardoor je geen grote woonkamer hoeft te hebben om deze neer te zetten.

Verschillende soorten

Fauteuils zijn er in diverse uitvoeringen. Welke bij jou past is afhankelijk van je wensen. Om te beginnen heb je de keuze uit exemplaren met een lage en hoge rugleuning. Als je graag lekker achterover wil leunen, dan is een oor- of relaxfauteuil een uitstekende keuze. Wil je volledig weg kunnen zakken? Neem een bijpassende poef of een fauteuil met een uitklapbare voetensteun. Ben je een liefhebber van extra luxe? In dat geval biedt een elektrische relaxstoel de ultieme uitkomst.

De juiste verlichting

Overdag is daglicht vaak al voldoende, maar voor ’s avonds heb je een vloerlamp of verstelbaar tafellampje nodig. Kies bij voorkeur voor dimbare verlichting, zodat je deze perfect op je wensen en omgeving afstemt. Houd tijdens het uitzoeken van een lamp rekening met de lichtkleur. Voor een leeslamp wordt helder licht geadviseerd, zodat je ogen niet overbelast raken.

Maak het gezellig

Van een bijzettafel in je leeshoek beleef je alleen maar plezier. Deze is ontzettend handig voor je boek, leesbril, koffie- of theemok. Heb je een aparte zithoek? Leg dan een rond vloerkleed weg om zo één geheel te vormen. Voor de finishing touch mogen een sierkussen, plaid en plant of leuke vaas niet ontbreken. Als je nog ruimte over hebt, maak je het helemaal af met een mooie boekenkast.

Hebben we jou volledig overtuigd dat een gezellige leeshoek echt een waardevolle toevoeging aan je huis is? Neem dan online een kijkje in ons assortiment aan fauteuils of bezoek één van onze Pronto Woonwinkels. Hier stel je jouw stoel volledig naar wens samen met een kleur en stof die perfect bij de rest van je interieur passen.

Nog meer inspiratie opdoen?