Een van de meest populaire woontrends, die al enige jaren niet meer weg te denken is en hopelijk nog lang aan zal houden is de Scandinavische woontrend. De Scandinavische woonstijl staat voor eenvoud en minimalisme. Maar hoe creëer jij nou eenvoudig een Scandinavisch interieur? Wij geven je een paar tips.

Een lichte en witte basis

In bijna alle Scandinavische interieurs voert wit de boventoon. Wit straalt veel rust uit en dit is kenmerkend voor een Scandinavisch interieur. Kies voor witte muren en als je durft voor een witte vloer, bijvoorbeeld whitewash houten planken of een wit/grijze betonlook vloer. Naast de kleur wit is ook veel (natuurlijk) licht een eigenschap die we veel terug zien in de Scandinavische woonstijl. Laat het licht overdag overvloedig naar binnen schijnen en kies voor lichte gordijnen in een natuurlijke kleur, bijvoorbeeld licht beige of een tintje in pastel.Creëer rust met accessoires

In een Scandinavische woonstijl zal je niet snel een overdaad aan accessoires terug vinden. De accessoires die in een Scandinavisch interieur passen stralen rust uit. Kies accessoires in lichte kleuren of van natuurlijke materialen. Denk bijvoorbeeld aan leuke houten onderzetters, kleine vaasjes in matte kleuren of een houten krukje wat leuk staat onder een plant.

Touched by black

Natuurlijk hoeft niet alles wit te zijn in een Scandinavisch interieur. Kleine zwarte accenten maken de Scandinavische woonstijl helemaal compleet. Denk bijvoorbeeld aan een witte vaas met zwarte lijnen, een stapel zwarte boeken op een witte kast of een schilderij met een zigzag printje aan de muur. Het is ook een idee om een rustige presentatie van accessoires met wandrekjes op je muur te creëren. Daarnaast kun je zwart subtiel toepassen door bijvoorbeeld een zwart kussentje tussen allerlei lichte exemplaren op de bank te plaatsen of een kussen met een geometrisch printje voor een speels effect.


Ga voor groen

Scandinaviërs zijn dol op de natuur en daarom kunnen groene planten niet ontbreken! We hebben het hier dan niet over de welbekende Hollandse kamerplanten maar juist van die speciale exemplaren zoals vetplantjes, kleine boompjes of cactussen. Zet ze in witte potjes of natuurlijke rotan manden speels bij elkaar of neem een plant met grote groene bladeren als eyecatcher in jouw minimalistische interieur.

Nog meer inspiratie opdoen?