Creëer je eigen stijl 

Accessoires zijn onmisbaar in het interieur. Deze maken het geheel compleet en zorgen voor een persoonlijke touch. Voordat je van start gaat om je eigen droomlook te creëren is het belangrijk om eerst te bepalen welke sfeer je wenst uit te stralen. Wil je een rustige sfeer of ben je meer een liefhebber van uitgesproken kleuren en vormen? Bij Pronto Wonen is er voor ieder wat wils. In deze blog helpen we je graag verder tijdens je zoektocht naar de juiste accessoires, lees je mee?

Kleurpalet 

Kijk bij het inrichten van je huis en het kiezen van de juiste woonaccessoires naar een uitgekozen kleurenpalet. Wil je het rustig houden? Ga voor accessoires binnen één kleurenpalet. Binnen een palet zitten verschillende tinten van dezelfde kleur. Dit wordt ook wel kleur op kleur genoemd. Bij een blauw kleurpalet denk je bijvoorbeeld aan zeeblauwe wanddecoratie, een grote bloemenvaas in donkerblauw en een vloerkleed in turquoise. Houd je van veel kleurgebruik? Zoek dan meerdere paletten bij elkaar die mooi te combineren zijn.

Groepjes

Het leuke aan groepjes is dat je kunt mixen met vormen, formaten, materialen en het toch één geheel blijft. Zo zijn er bijvoorbeeld groepjes te maken met vaasjes, kaarsenstandaards, maar ook met verschillende plantjes. En wat dacht je van groepjes op de wand? Hang meerdere wandplanken of verschillende formaten schilderijen in een groep. Door diverse exemplaren bij elkaar te hangen zorg je voor een leuk, speels effect. Bovendien zijn wandplanken uitstekend om decoratie op te zetten of om spullen in op te bergen. Heel handig voor in de keuken of badkamer.

Thuis voelen 

Accessoires zijn er niet alleen voor de sier. Deze zijn er ook om te zorgen dat jij je thuis voelt in je eigen huis. Maak het dus persoonlijk. Dit doe je door foto's te gebruiken of souvenirs neer te zetten. Ook leuk om je foto's op de wandplanken neer te zetten.

Alles met mate

Zorg ervoor dat je meubels en woonaccessoires uitzoekt die qua stijl en kleur mooi bij elkaar passen. Hiervoor gebruik je eenvoudig dezelfde regels als bij het kleurenpalet door materialen uit te zoeken die bij elkaar passen of van hetzelfde soort zijn. Bijvoorbeeld een dressoir en salontafel van mangohout.

Veranderen

Houd je van verandering en ziet je huis er elke maand weer anders uit? Dan is het ideaal om voor een neutrale basis te gaan, zodat je naar hartenlust kunt combineren met accessoires. Kies voor een paar grote eyecatchers gecombineerd met kleine woonaccessoires. Het van kleinere items is dat ze vaak goedkoper zijn en daarom makkelijk te veranderen. 

Pas de regel van drie toe!

Met de regel van drie zijn stylingmissers voorgoed verleden tijd. Deze regel pas je gemakkelijk toe door te werken met oneven aantallen accessoires, dus een cluster van drie, vijf of zeven. Varieer hierbij in hoogtes, bijvoorbeeld met een hoge kaars, plantje en een boek. Zo creëer je eenvoudig een dynamisch geheel. Wat ook belangrijk is, dat je verschillende texturen combineert en mixt met vormen. Zoals je leest zijn er veel manieren waarop je de regel van drie toepast in het interieur, erg leuk om mee aan de slag te gaan.

Nog meer inspiratie opdoen?