Wil jij binnenkort een nieuwe eettafel aanschaffen? Maar weet je nog niet precies in welke vorm? In deze inspiratieblog vertel ik je de voordelen waarom je voor een ronde tafel kan kiezen, lees je mee?

Ronde vormen

Bij het aanschaffen van een eettafel kijken we natuurlijk naar verschillende aspecten. Heel belangrijk is de ruimte waar de tafel komt te staan, de aankleding en sfeer, maar ook met hoeveel mensen je dagelijks aan tafel zit. Eettafels zijn er in verschillende vormen. De meest gebruikte vorm is de rechthoekige tafel, maar ook vierkant, ovaal en rond worden steeds meer gebruikt. Het is niet voor niks dat deze andere vormen steeds populairder worden. In deze blog zetten we alle voordelen van de ronde eettafel op een rijtje. Ronde vormen in huis zijn stijlvol, geven een verrassend en knus effect en de vloeiende lijnen maakt het geheel minder strak. Deze vorm past goed in verschillende interieurstijlen!

Gezellig rond

Door de ronde vorm van de tafel kun je iedereen die bij jou aan tafel zit goed zien. Je kunt iedereen in de ogen kijken en dit zorgt natuurlijk voor meer gezelligheid. Er zit niemand op het ongezellige hoekje, waarbij je je soms zelfs buitengesloten kunt voelen als het gesprek net aan de andere kant van een rechthoekige tafel plaatst vindt.
Aan een ronde tafel zit iedereen knusser bij elkaar zodat je makkelijker een gesprek kunt voeren waar iedereen bij betrokken wordt. Ook voor spelletjes doen of een gezellig etentje is rond een ideale vorm.

Geen pijnlijke punten

Dat een ronde vorm geen punten heeft is zeker in een gezin met kleine kinderen een groot voordeel. Ik kan me herinneren dat ik heel vaak naar mijn kinderen riep; Denk om je hoofd! En toch ging het dan nog vaak fout. Ook heeft menig heup van volwassen mensen die punten weleens gevoeld denk ik, daar heb je bij een ronde tafel dus geen last van!

De ruimte

Een tafel met ronde vorm neemt minder ruimte in beslag en is dus zeker voor kleinere ruimtes een groot voordeel. Vaak hoor je bij een ronde vorm dat een nadeel is dat je er met minder mensen aan kunt zitten. Dit is echt een misverstand. Kijk vooral goed naar de maat van het tafelblad. Bij een tafelblad met een diameter van 1.20 kun je 4 personen kwijt, een diameter van 1.30 is goed voor 5 personen, 1.50 voor 6 personen en een diameter van 1.80 is goed voor 8 personen. Doordat bij een ronde vorm de tafelpoot vaak in het midden van het blad zit kun je ook makkelijk meer zitplaatsen creëren. Je schuift dan gewoon de stoelen iets dichter naar elkaar toe, ideaal toch!

Geïnspireerd?

Ik hoop dat je na het lezen van mijn blog geïnspireerd bent! En misschien heb ik je overtuigd om in je interieur voor een ronde tafel te kiezen. In de collectie van Pronto Wonen zitten hele mooie ronde tafels.

Scroll gerust door de website heen om deze te bekijken, ik ben benieuwd!

Tot de volgende blog!

Nog meer inspiratie opdoen?

 • Natural Power
  Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
 • Interieurtrend spice it up
  Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
 • Interieurtrend Green Flow
  De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
 • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
  Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.