Bij het inrichten van je huis denk je vaak niet direct aan de salontafel, toch is dit een meubelstuk dat je best veel gebruikt. Een salontafel is praktisch, eigenlijk onmisbaar èn bovenal maakt deze je interieur helemaal af. In deze blog help ik je graag bij het kiezen van de perfecte salontafel.

De maat van je salontafel

Of je nu groot of klein woont, de maat van je nieuwe salontafel hang af van de indeling van je woonkamer. Vaak zien we een salontafel tussen de bank en een tv-meubel staan, waarbij er ruimte genoeg is om tussendoor te bewegen. Let op, een salontafel mag dicht bij de bank staan, de ideale afstand tussen de tafel en de bank ligt tussen de 35 en 55cm. Qua hoogte is het ideaal als deze even hoog is als het zitgedeelte van de bank, tot max. 10cm hoger. Dit zijn alvast wat handige tips voor je zoektocht naar een salontafel.

Ben je op zoek naar meerdere salontafels voor een speels effect in je interieur? Deze set van Romaro is echt ideaal en praktisch. Als je veel visite hebt, kun je ze alle 3 tegelijk gebruiken en neerzetten waar nodig. En zodra het weer rustig is in huis, kun je de tafels weer onder elkaar schuiven en heb je gelijk je ruimte weer terug. Het stoere stalen onderstel en het blad van massief geborsteld Teak hout geven deze set een stoer en robuust karakter.

Multifunctioneel

De salontafel is naast het middelpunt, ook zeer multifunctioneel voor in je interieur. Heb jij het graag opgeruimd in huis, dan zijn er vele soorten salontafels met een handige opberglade of onderblad (dit is een plank onder het tafelblad). Ideaal om je krant, boeken, afstandsbedieningen, onderzetters, etc. in op te bergen of op te leggen. Deze salontafel van Cornedo vind ik een heel gaaf model. Modern en strak, gebruiksvriendelijk en met een handige lade en een onderblad. De lichte kleur van het houtdecor en het zwart metalen frame geven je woonkamer een rustige en moderne sfeer.

Naast dat het leuk is om je salontafel te stijlen met wat leuke kaarsen of bloemen, wordt deze tafel meestal gebruikt voor het neerzetten van je kop koffie of thee, een glas frisdrank of een lekker wijntje. Maar vaak zien we dat de salontafel stiekem als voetenbank dient. Hoe vaak zien we jouw voeten even op de salontafel?

Materialen

Het materiaal van je salontafel moet natuurlijk wel matchen bij de rest van het interieur. Hout is eigenlijk altijd goed, het past bij veel verschillende woonstijlen en het kan in veel verschillende kleuren en soorten. Een ander materiaal dat nu erg populair is, is marmer. Deze unieke steensoort is een warm en natuurlijk materiaal en heeft een chique uitstraling waardoor het bij elke bank past. Ben jij meer van stoer en industrieel? Kies dan voor een salontafel met een houten blad en metalen onderstel. Met deze link shop je hele mooie salontafels.

Vorm

Salontafels zijn er in veel verschillende vormen. Waar we eerst alleen rechthoekig, vierkant, rond of ovaal zagen, zien we nu vooral organische vormen. Maar wat past het beste bij de rest van je interieur en wat is praktisch voor jouw huishouden? Heb je kleine kinderen dan zijn ronde vormen zeer kindvriendelijk, zo kunnen ze zich namelijk niet bezeren aan een scherpe punt. Heb je veel rechte vormen in je interieur dan zal een ronde salontafel de rechte lijnen goed tot hun recht laten komen. Deze salontafel Veneta is voorzien van een zwart eikenfineer met een visgraat motief. Heel tof als je eens wat anders wilt!

Het onderhoud

Het onderhoud van een salontafel is echt eenvoudig; dagelijks het meubel even afnemen met een licht, vochtige doek (bij voorkeur zonder reinigingsmiddel) en nadien even droogwrijven met een schone, droge doek.

Succes met de zoektocht en weet; voor elk interieur is er de perfecte salontafel!

Nog meer inspiratie opdoen?

  • Natural Power
    Hou je van het strand en een natuurlijk, licht sfeertje? In de maatschappij van nu werken veel mensen ook thuis.
  • Interieurtrend spice it up
    Pittig met een tintje terra, go for it. Als echte interieurliefhebbers volgen we de woontrends, zeker op het gebied van kleur, op de voet.
  • Interieurtrend Green Flow
    De natuur is altijd een grote inspiratiebron voor de huidige interieurtrends.
  • Woontrend voorjaar 2023: Summer magic
    Het is bijna voorjaar, we kunnen nu echt aftellen. Zodra de bloemen weer gaan bloeien groeit het verlangen naar de lente. Ook in huis heb jij de kriebels misschien al te pakken.