Tafelblad onderhoud

Om je houten tafelblad zo lang mogelijk mooi te houden kun je ervoor kiezen om deze te (laten) behandelen met een beschermingsproduct. Omdat hout van zichzelf gevoelig is voor vocht en hitte, kan je tafelblad hierdoor beschadigen. Goed tafelblad onderhoud is dan ook van groot belang. Een beschermingsproduct legt als het ware een beschermend laagje bovenop het hout dat voorkomt dat vocht op het daadwerkelijke houten blad kan komen.

Vlekken verwijderen

Wanneer er onverhoopt toch een vlek ingetrokken is in het tafelblad, is deze over het algemeen wel te verwijderen. Hiervoor dient het tafelblad opgeschuurd te worden met fijn schuurpapier, waarna het blad behandeld moet worden met een beschermend product. Dit soort tafelblad onderhoud kost veel tijd en biedt geen garantie op een mooi resultaat. Het is dan ook aan te raden om je nieuwe tafelblad direct goed te beschermen tegen vocht met één van onze beschermingsproducten.

Assortiment onderhoudsproducten

In ons assortiment onderhoudsproducten vind je onder andere speciale beschermingsproducten voor tafelblad onderhoud van teakhout, een materiaal waar veel tafels van worden gemaakt. Met deze speciaal voor teak samengestelde beschermingsproducten behoud je de looks van uw tafelblad en bescherm je deze tegen vocht.

Om meer te weten te komen over tafelblad onderhoud, kun je terecht op onze pagina over onderhoud. Wil je nog meer informatie over de beschermingsproducten voor houten tafelbladen, kom dan langs in één van onze winkels.