Lizzano woonprogramma

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 24

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Van hoog naar laag sorteren

1-12 of 24

Pagina:
  1. 1
  2. 2

Lizzano, is het lifestyle woonprogramma bij uitstek.

Het is mooi en eenvoudig tegelijk.

Kenmerkend zijn de bovenbladen van massief Acaciahout.

Download hier meer informatie

TIPS
Voorkom beschadigingen, vlekken of kringen op het bovenblad door altijd onderzetters of viltjes te gebruiken. Voor het beschermen en voorkomen van eventuele beschadigingen aan je vloer adviseren wij je de onderzijde van de poten altijd te voorzien van vilt. Gebruik geen materialen van plastic, rubber of iets soortgelijks die weekmakers bevatten. Deze kunnen het hout of de laklaag aantasten. Het is mogelijk dat de rubberdopjes onder een TV het hout of de laklaag van het meubel aantasten of laten verkleuren. 

Indien er per ongeluk vloeistof en/of etensresten op het bovenblad worden gemorst, adviseren wij je deze direct te verwijderen met een licht vochtige doek. Zijn er desondanks toch vlekken zichtbaar, dan kun je in 1e instantie proberen om de vlek te verwijderen met een niet agressief reinigingsmiddel. Vervolgens direct het bovenblad een nabehandeling geven met Matt Polish. Is de vlek nog zichtbaar? Neem voor deskundig advies contact op met Pronto Wonen. Belangrijk is dat tijdens het schoonmaken van de vlek er niet teveel druk wordt uitgeoefend. Hierdoor ontstaat nl. een schurend effect, waardoor er teveel van het door zonlicht verkleurde bovenste laagje hout en/of laklaag wordt verwijderd. De originele houtlaag wordt dan zichtbaar en deze is vaak lichter van kleur. Dit is door het hardnekkig schoonmaken dan niet meer te camoufleren. 

Probeer bij een normale kras in het meubel, de kras eerst te verwijderen door Matt Polish te gebruiken. Geeft dit onvoldoende resultaat, gebruik dan een stift in de juiste kleur uit de Hout Repair Set. Hiermee wordt de kras qua kleur gecorrigeerd. 

Ziet het bovenblad er door intensief gebruik ‘verouderd’ uit, dan is het mogelijk deze goed te reinigen met Natural Wood Cleaner (verdund) en daarna te behandelen met 1 of 2 dunne lagen bijpassende kleurolie. Hierdoor wordt de kleur van het meubel enigszins gecorrigeerd. Breng beide producten altijd verdund aan. Test zowel de kleurolie, als Natural Wood Cleaner altijd eerst op een onopvallende plaats, bijv. de onderzijde van een plank. Natural Wood Cleaner is op waterbasis en kan op onbewerkt hout worden verwerkt. Bij overmatig gebruik bij bewerkt hout, kan in het ergste geval de houtvezel oprullen en de (lak)laag aantasten. Dit geldt alleen als het hout echt nat gemaakt wordt, oftewel als er teveel product wordt gebruikt. Dit geldt niet voor onbewerkt hout, omdat dit andere eigenschappen heeft en wat ‘vettiger’ aanvoelt. Kleurolie accentueert de houtnerf en dient in de lengterichting van het hout te worden aangebracht en nadien in dezelfde richting te worden uitgewreven. Natural Wood Cleaner mag niet te intensief op een klein oppervlak worden toegepast, maar dient egaal en verdund over het gehele oppervlak te worden verwerkt. Zo worden  kleurafwijkingen en/of optische vlekvorming voorkomen. Pronto Wonen kan niet aansprakelijk gesteld worden voor schade of tegenvallende resultaten die zijn ontstaan door het gebruik van Natural Wood Cleaner. 

De overige delen van Lizzano kun je verzorgen met Multi Cleaner.

SPECIFICATIES LIZZANO:

• De tafels zijn gemaakt van 100% massief Acaciahout. 
• Van de overige meubels zijn de bovenbladen, frame, poten, frames van deuren & voorzijdes laden: 100% massief
   Acaciahout. Behalve de legplanken, onderbladen tafels, tussenschotten, deurpanelen, achter- en zijwanden van de kast
   en overige zijdes laden. Deze zijn van MDF met Acacia fineer.
• De tafelbladen en bovenbladen van Lizzano zijn gebeitst en afgewerkt met een hoogwaardige NC-lak in de kleur Dark
   Brown Rough. De overige delen zijn afgewerkt met een dekkende matte witte NC-lak.
• Lizzano wordt gemonteerd geleverd, m.u.v. alle soorten tafels. Hiervan dienen de poten nog gemonteerd te worden.

INFO
De houtsoort Acacia, ook wel Robinia genoemd, is een zeer duurzame houtsoort en heeft een mooie en natuurlijke houtstructuur die duidelijk zichtbaar blijft, ook bij een lak- of olielaag. De houtnerf is matig grof tot grof en de originele houtkleur is goudbruin.

Acaciahout is een 100% natuurproduct en zal reageren op de omgeving. De invloed van zonlicht zal de houtsoort doen verkleuren. 

Door sterke wisselingen in temperatuur en luchtvochtigheid in huis, kunnen laden en deuren gaan klemmen en/of kunnen krimpscheuren ontstaan. Dit is geen reden tot reclamatie. Dit behoort tot de natuurlijke eigenschappen van het hout. Daarom wijzen wij op het belang van een juiste en stabiele temperatuur & luchtvochtigheid (40-60%) in huis. Afhankelijk van de woning ligt de dagtemperatuur in huis rond 21˚C, ’s nachts rond 14˚C. Plaats houten meubels het liefst niet direct bij een warmtebron, in direct zonlicht of in de omgeving van een airco-unit.

Verplaats regelmatig decoratie of vazen; zo voorkom je plaatselijke verkleuring. Wil je de meubels verplaatsen, maak ze altijd leeg alvorens je gaat tillen. Het verplaatsen van meubels kan schade veroorzaken aan de vloer en de meubels zelf. Pronto Wonen is niet aansprakelijk voor schade als gevolg van het onjuist verplaatsen.

Lizzano woonprogramma bestellen

VERZORGINGSADVIES

Voor dagelijks onderhoud van de bovenbladen kun je deze gewoon afnemen met een licht vochtige doek en daarna direct nadrogen met een schone en droge doek. Voor een langdurige bescherming van het bovenblad en voor het behouden van de originele kleur adviseren wij je het bovenblad elke 4 tot 6 maanden te verzorgen met een dunne laag Matt Polish. De andere delen kun je elke 4 tot 6 maanden verzorgen met Multi cleaner bestellen


Mat polish heeft ook een afstotende werking. Het maakt de laklaag minder kwetsbaar voor het indringen van vocht en camoufleert hierin de glansstrepen. Bij intensief gebruik raden wij je aan Matt Polish minimaal 4x per jaar te gebruiken.