Toon alle producten

Toon alle producten

Lichtbron

20 producten

Geen verdere producten.

Wat zijn lichtbronnen?

Een lichtbron is een object dat licht produceert. Lichtbronnen worden gebruikt voor verschillende doeleinden onder andere als verlichting. Ze zijn dan ook onmisbaar voor je lampen in huis. Naast dat ze licht geven heb je veel verschillende keuzemogelijkheden. Zo zijn er lichtbronnen met functioneel en sfeervol licht.

De juiste lichtbron vinden

De meestvoorkomende lichtbronnen zijn ledlampen. Deze zijn het meest efficiënt en hebben een zeer lange levensduur en verbruiken minder energie dan oudere lichtbronnen, zoals gloei- en halogeenlampen. Daarnaast zijn er een aantal factoren waar je rekening mee kunt houden. Hieronder hebben we ze voor je op een rij gezet:

  1. Wattage: bepaal eerst de maximale wattage die de lamp kan verdragen. Bij de meeste lampen staat dit aangegeven op de lamp of verpakking.
  2. Kleurtemperatuur: er zijn verschillende kleurtemperaturen beschikbaar zoals warm wit, koud wit en daglicht (neutraal). Deze temperaturen worden meestal aangegeven door middel van Kelvin met K als afkorting. Tot 2700K staat voor extra warm wit en hoger dan 4000K staat voor koud wit. Kies de lichtkleur die het beste past bij jouw ruimte en gebruik.
  3. Dimbaarheid: niet alle lichtbronnen zijn dimbaar. Dit staat meestal aangegeven op de verpakking of bij de productspecificaties op de website.
  4. Lichtstroom: lumen is de eenheid waarin de totale hoeveelheid licht gemeten wordt. Hoe hoger het aantal lumen, hoe helderder het licht. Dit is handig om te weten wanneer je de lichtbron nodig hebt voor een specifieke toepassing. Bijvoorbeeld als werkruimte dan is een hoog aantal lumen het meest geschikt.

Koop je lichtbron direct online of in onze woonwinkels

Heb je alle factoren nagelopen en is het helemaal duidelijk naar welke lichtbron jij op zoek bent? Bestel je lichtbron dan direct online via onze webshop of kom langs in onze winkels. Mocht je nog twijfelen, dan staan onze verkoopmedewerkers graag voor je klaar om je te adviseren.