De kenmerken van een landelijk interieur

Al jaren is de landelijke interieurstijl zeer geliefd. Niet zo gek ook, want het is een tijdloze stijl. Met de meubels en woonaccessoires kun je jarenlang combineren en zo ben je er dus nog lang niet op uitgekeken. Maar wat zijn nou eigenlijk de kenmerken van een landelijk interieur? En hoe kun je een landelijk interieur creëren? Lees snel verder en ontdek meer!

Een landelijk interieur

Er zijn een aantal kenmerken typerend voor een landelijke stijl. Zo is de uitstraling van de meubels in een landelijk interieur vrij sober, zoals dat wordt genoemd. De meubels zijn voornamelijk functioneel en hebben een rustige uitstraling. De onderstaande afbeelding laat dit goed zien. Een rustige uitstraling, neutrale meubels, maar toch sfeervol en gezellig!

woonkamer-inspiratie-landelijk-tazzo-romaro-sfeer

Bij banken zie je vaak direct dat het gestoffeerde banken zijn in een neutrale kleur. Misschien wil je soms afwisselen qua kleuren in het vloerkleed of sierkussens en met deze bank kan dat gemakkelijk! Wil je liever een hoekbank? Dan is de onderstaande setting wellicht iets voor jouw woonkamer!

woonkamer-inspiratie-landelijk-tazzo-mazzo-romaro-sfeer

Hier zie je ook hoe leuk het staat om er gekleurde kussens bij te leggen. Kenmerkend voor de landelijke stijl is om te kiezen voor vrij rustige en neutrale kleuren. Roze kan goed, maar kies dan wel voor een zachtroze kleur.

woonkamer-inspiratie-landelijk-romaro-sfeer

Ook op het gebied van kasten wordt vaak gekozen voor een natuurlijke uitstraling. Door te kiezen voor meubels met verschillende hoogtes (kasten, eettafel, salontafel, krukjes, etc). zorg je voor meer dynamiek en een unieke uitstraling! Zo vind ik de onderstaande opbergkast echt een aanrader voor de landelijke stijl. Het heeft een rustige uitstraling, maar is wel erg sfeervol.

woonkamer-inspiratie-landelijk-Romaro-Caldes_Sfeer

Een andere kast die ik erg mooi vind in een landelijk interieur zie je hieronder. Wat ik ook erg mooi vind is de combinatie van kleuren. De wand achter de kast heeft een groen/grijze kleur en dat past goed bij de sobere uitstraling van een landelijk interieur. Tip: combineer leuke woonaccessoires en zet deze op een kast. Planten, kandelaren, beeldjes, fotolijsten… Het is maar net wat jij wilt.

woonkamer-inspiratie-landelijk-Romaro_Sfeer-1

In een landelijk interieur vind ik het altijd erg mooi als je genoeg lichtinval hebt. Kies voor raamdecoratie waarbij je het lichtinval zelf kunt bepalen. Een kleiner raam? Laat het dan zelfs zonder raamdecoratie. Ik hou er van! Heb je weinig ramen? Geen probleem. Kies dan voor een leuke vloer-, hang- of tafellamp!

De onderstaande barkrukken vind ik ook erg mooi staan bij de houten tafel. Een top combinatie én zeker landelijk.

woonkamer-inspiratie-landelijk-Romaro-Caldes_Sfeer-2

Tips & tricks

Als laatste heb ik nog een aantal handige en praktische tips voor jullie om zelf een landelijk interieur te creëren!

● Kies voor materialen die passen bij de landelijke stijl: gestoffeerde stoelen/banken (zitmeubelen), houten tafel, etc.
● Hou de basis rustig (denk hierbij vooral aan kleuren voor muren en vloer);
● Maak gebruik van natuurlijke materialen en laat de natuur terug in huis komen door middel van een mooi veldboeket en planten;
● Heeft je huis een houten constructie? Laat dit dan zien!
● Kies voor mooie, lange gordijnen in een natuurlijke kleur;

Hou jij ook van de landelijke interieurstijl? Hopelijk heb je iets gehad aan deze tips en inspiratie!