Welke meubels bij de vloer?

Als je een huis gaat inrichten, is het belangrijk om op een aantal punten te letten. Om te beginnen met de vloer. Dit vormt natuurlijk de basis van jouw stijl. Maar welke meubels passen eigenlijk bij jouw vloer en waar moet je op letten? We vertellen daar graag meer over en lichten de leukste meubels uit.

Welke vloer kies je?

Ga je verhuizen of een nieuwe vloer kiezen? Dan is het goed om eens te kijken naar welke vloer je wil. Het is natuurlijk ook afhankelijk van de stijl die je wilt creëren in jouw huis. Een Scandinavisch interieur? Ga dan voor een lichte vloer of een gietvloer. Hiermee oogt de ruimte rustig en neutraal. Ben je op zoek naar een botanisch, bohemian of vintage vibe gevoel? Dan mag de vloer wel meer body hebben. Een houten vloer of donkere tegels passen hierbij perfect. Uiteraard kan je stijlen altijd met elkaar combineren.

Welke meubels kies jij?

De juiste meubels vinden is niet altijd even gemakkelijk, maar wij helpen je graag op weg. Je hebt je interieurstijl bepaalt en weet wat je mooi vindt. Dat is al een belangrijke stap. Vervolgens ga je kijken naar welke meubels je nodig hebt. Een bank, kast, eettafel, fauteuil, bed, woonaccessoires… Het is natuurlijk de bedoeling dat het allemaal goed bij elkaar past. Wellicht heb je al een aantal meubels staan, maar krijg je een nieuwe vloer. Dan is het goed om te bepalen wat mag blijven en wat je wil vernieuwen.

Welke meubels op donkere vloer?

Bij een donkere vloer, staan lichte meubels erg mooi, omdat het er dan echt uitspringt. Als het gaat om de bank in de woonkamer is het erg leuk om te kiezen voor een elementenbank of een bank met fauteuil in verschillende natuurtinten, zoals de Tazzo Onyx. De soort vloer is ook belangrijk. Bij een donkere houten vloer passen weer andere meubels dan bij een donkere gietvloer of vloerbedekking. Variatie en onderscheid is key hierbij. Een mooi, licht vloerkleed is bijvoorbeeld een mooie aanvulling!

Welke meubels op lichte vloer?

Andersom geldt precies hetzelfde: een lichte vloer? Dan staat een donker meubel echt prachtig. Een mooie donkerhouten eettafel op een gietvloer maakt helemaal af. Zorg wel altijd voor voldoende contrast. Kies dus niet een eettafel die precies lijkt op de kleur van de vloer. Hout op hout kan zeker, maar dan wel als er voldoende kleurverschil is. Als je kiest voor een lichte vloer, wil je niet dat het steriel of leeg oogt. Zorg dus wel voor voldoende sfeer. Verf een muur in een leuke kleur of kies voor een opvallend behang. Op deze manier maak je het tot een mooi geheel!

Welke meubels op houten vloer?

Zoals we net al aangaven kun je op een houten vloer, zeker houten meubels neerzetten, maar dat het contrast wel belangrijk is. Een houten vloer is zeker geschikt voor veel meubels. Voor een goed contrast en ben je ook nog eens op zoek naar een toffe kast? Dan is een kast van metaal echt een aanrader. Zo heb je in één keer je contrast (check!) en die mooie eyecatcher voor in huis.

Welke meubels op een grijze vloer?

Of je nou een grijze gietvloer, laminaat, pvc of een ander soort grijze vloer hebt… Deze kleur vloer is altijd goed en makkelijk te combineren met veel verschillende soorten meubels. Van hout, metaal tot staal. Vooral hout komt hier goed tot z’n recht, omdat het meer opvalt. Zorg er wel voor dat er voldoende kleur terug blijft komen, anders kan het snel saai en grauw ogen. Dus denk aan die leuke kussens op de bank, een plaid over een fauteuil en natuurlijk nog heel veel meer leuke, vrolijke woonaccessoires. Wat voor een vloer heb jij of zou je graag willen? Wij zijn benieuwd naar jouw combinatie met meubels!