Wakker worden in een groene oase

In de woontrends van dit najaar zien we veel natuurlijke materialen, botanische prints en heel veel groen, levend groen welteverstaan en dat komt goed uit want je kunt ontzettend leuk stylen met planten, zeker in combinatie met materialen als rotan, hout en steen. De kleur groen geeft ons een gevoel van geluk en straalt rust uit. Precies wat we nodig hebben in ons drukke leventje. Thuis willen we ontsnappen aan alle indrukken van de dag, lekker ontspannen en onze batterij weer opladen voor de volgende dag. Groene planten geven ons niet alleen dat gelukzalige en rustige gevoel, ze zijn ook nog eens heel gezond. Planten filteren de lucht en zijn goed voor de luchtvochtigheid in huis. Klachten van stress, vermoeidheid, irritatie aan de huid of ogen en hoofdpijn kunnen door planten enorm verminderen.

Maar hoe stylen we tegenwoordig ons interieur een beetje hip met planten? Wij geven je een paar leuke stylingtips

Hout en groen

Een perfectere combinatie is er bijna niet te bedenken. Neem bijvoorbeeld Krukje Melito teak uit de collectie klein meubelen van Pronto Wonen want wie zegt dat je op een krukje alleen maar kan zitten? Plaats hier een mooie groene plant op en je hebt een super hippe eyecatcher in je woonkamer.

Ook leuk is het combineren van een aantal kleine groene plantjes in verschillende potjes. Zet deze op een houten dienblad en geniet van de vrolijkheid die ze uitstralen op jouw eet of salontafel.

Groen en rotan

Nog zo'n fijne combinatie met ontzettend veel stylingmogelijkheden. Zoek een mooie rotan mand en zet hierin je favoriete plant! Rotan manden zijn er in veel verschillende vormen, rond, vierkant of ovaal en je kunt ze heel goed met elkaar combineren. In een handomdraai creëer je jouw privé jungle!

Kruiden in de keuken

Ook in de keuken zien we steeds meer groen verschijnen. Lekker groen welteverstaan want hier kunnen we ons uitleven met de fijnste geurige kruiden. Je kunt deze superleuk in een kistje op het aanrecht plaatsen of als je wat minder ruimte hebt hang je ze aan de muur of aan het plafond. Voor de keukenprinsen en prinsessen onder ons een ideale trend, de verse kruiden binnen handbereik!