Waarom fauteuils onmisbaar zijn voor een gezellige leeshoek

Een gezellige leeshoek in de woonkamer maakt dat je optimaal kunt genieten van een goed boek, een tijdschrift of de krant. Bovendien kruip je dan net wat minder snel weg achter de televisie! Een comfortabele fauteuil is daarom een klein beetje een must. Onze tips & tricks voor een gezellig leeshoekje.

Fauteuil of bank?

‘Maar ik heb al een heerlijke bank’, horen we je denken. Wist je dat een fauteuil optimaal is voor je zithouding? Een fauteuil ondersteunt je lichaam namelijk op 3 plekken. Een bank doet dit maar op 1 of 2. Iets minder goed voor je zithouding maar wel heel ontspannend, je kunt op een fauteuil heel makkelijk je benen intrekken of over de armleuning heen laten bengelen. Een fauteuil is echte 1-zitter, jij kunt hierop zitten zoals jij dat wilt.


Soort fauteuil

Alleen jij kunt beoordelen welke fauteuil het beste bij jou past. Lees je veel dan is het slim om te kijken naar een fauteuil waarin je, én lekker weg kunt zakken, én een goede ondersteuning krijgt. Een oorfauteuil is heerlijk voor de powernap of voor mensen die de nek wat ontspanning willen geven. Een relaxfauteuil kantel je zó even achterover voor een meer ontspannen lees- (of slaap) houding. En met een bijpassende poef of voetenbank komen ook je benen tot rust.


Verlichting

Overdag kun je het beste gebruik maken van daglicht, maar ’s avonds is een vloerlamp of verstelbaar tafellampje onmisbaar. Zo kunnen je ogen ontspannen functioneren en krijg je geen last van hoofdpijn. Kies bij voorkeur voor een dimbare lamp, die je ’s avonds laat een beetje zachter zet zodat je lichaam doorheeft dat het bijna bedtijd is!


Bijzettafel

Van een bijzettafel in je leeshoekje beleef je alleen maar plezier. Handig voor je koffie- of theemok en je schaaltje met knabbeltjes. Ideaal om je boek of leesbril op te leggen en geeft plek aan je verstelbare tafellamp. Kies je voor een bijzettafel met onderblad, heel handig voor je stapel tijdschriften.


Maak het gezellig

Met een sierkussen, plaidje, vaas met bloemen of een plant wordt je leeshoekje al wat gezelliger. Maak het wat knusser door een schapenvachtje op de vloer. Heb je ruimte over in je leeshoekje? Met een goed gevulde boekenkast maak je het net even af. Nu is het tijd om te genieten, alvast veel leesplezier!