Van rust naar boho chique

Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende interieurstijlen. Van een natuurlijke look tot een boho chique interieur. Het kan allemaal én het is extra leuk om het met elkaar te combineren. Op die manier krijg je een wat speelser effect. Extra handig: kies voor meubels die bij verschillende interieurstijlen passen. In deze blog vertellen we je meer over de natuurlijke en de boho chique interieurstijl. Wij laten het je zien!    

Natuurlijk interieur vs boho chique

Een natuurlijk interieur kun je herkennen aan hout, jute, touw en rustige kleuren. Deze stijl is erg en je ziet het daarom ook veel terug op dit moment. Planten zijn erg typerend voor een natuurlijke inrichting. Vooral de Strelitzia en de pannenkoekenplant zijn graag gezien! Daarnaast zie je ook steeds meer de boho chique stijl. Dit is een stijl die niet bij iedereen past omdat deze veel kleurrijker  is dan de natuurlijke look. Verschillende patronen, prints en kleuren zijn elementen die horen bij de boho chique stijl. Wat we wel vaak zien is, dat men delen overneemt van de boho chique stijl en daar zijn of haar eigen draai aan geeft.    

De basis

Wanneer je naar de basis van je interieur gaat kijken is het belangrijk om de meubels zoals een bank, kast, salontafel en dergelijke in een neutrale kleur te hebben. Je wilt zo lang mogelijk met deze meubels doen, dus kies voor een kleur die goed past bij jouw huis en die zorgt voor een rustige look. Grijs, beige en bruin zijn hiervoor de geschikte kleuren. Deze prachtige bank hieronder staat bijvoorbeeld erg mooi in een natuurlijk interieur, maar ook in een boho chique woonkamer! De bank heeft een neutrale kleur, maar staat ook erg stijlvol. Ga jij liever voor een lichtgrijze bank? Geen probleem!    

Creëer lichtinval

Lichtinval zorgt voor een chique uitstraling in huis. Door meer licht in huis oogt een ruimte vaak groter en ziet alles er frisser uit. Zorg voor wat dunnere gordijnen in de woonkamer, zodat het licht van buiten er een beetje doorheen komt. Op die manier wordt het niet te donker in huis, maar heb je wel genoeg privacy. Voor een luxe uitstraling kies je voor velvet gordijnen. Zo sfeervol! Wil je het in de avond wel donker hebben? Combineer de gordijnen dan met donkere jaloezieën bijvoorbeeld.  

Voeg hout toe

Wanneer je een natuurlijke look wil combineren met een chique boho stijl kun je gaan voor veel hout in huis. Kies voor een mooie houten kast als eyecatcher in je woonkamer die echt sfeer geeft in de ruimte. Ga voor een open kast en zet er een mooi servies in. Dit geeft gelijk een chique randje. Niet alleen houten kasten, maar ook houten salontafels staan erg mooi. Een paar kaarsen erop en je hebt gelijk meer sfeer in de woonkamer!    

Luxe vloer

Een vloer kan erg veel doen met de uitstraling van je woonkamer. Je kunt kiezen voor een houten vloer, vloerbedekking, parket vloer en ga zo maar door. Een visgraat vloer heeft een natuurlijke én chique uitstraling! De vloer straalt luxe uit en dat is precies wat je nodig hebt. Je mag daarom best wat bijzonders doen met je vloer.    

De perfecte accessoires

Als je de basis helemaal klaar hebt: de vloer, raamdecoratie, salontafel, eettafel, bank en meer… is het tijd voor de styling! Maak het af met een aantal mooie planten. Combineer hierbij verschillende planten: groot en klein, maar ook allerlei soorten bij elkaar. Mix and match. Hierdoor creëer je een natuurlijke sfeer en zorg je voor gezelligheid in huis. Daarnaast staan een aantal leuke accessoires ook mooi op de kast, salontafel of op je eettafel. Zorg voor accessoires in neutrale kleuren en wissel eens af met diverse materialen. Deze kussens en plaids staan bijvoorbeeld erg mooi op de grijze bank die je eerder in deze blog hebt gezien.     Hoe zorg jij voor een natuurlijke, maar ook chique uitstraling? Liefs!