Urban Nature

Wij zijn in onze nopjes met de trend Urban Nature! Met deze trend creëer je een stoer interieur, met een vleugje eigenwijsheid. Bij Urban Nature zien we verschillende groentinten gemixt met aardse kleuren en natuurlijke materialen. Combineer bijvoorbeeld groen met robuust hout voor een groots effect. Op zoek naar ideeën? In deze blog inspireren wij je graag.

Ton-sur-ton met groen

Wanneer er wordt gesproken over ton-sur-ton horen we vaak; 'Wat is dat?' De letterlijke vertaling vanuit het Frans is tint op tint. Maar natuurlijk klinkt ton-sur-ton veel chiquer. Kies voor verschillende tinten van dezelfde kleur groen voor een stijlvol geheel. Zet een donkergroene bank, tegen een lichtgroene muur. De bank maak je gezellig met sierkussens en/of een plaid. Ook deze zijn in verschillende tinten groen en zijn van stoffen zoals linnen, velvet en katoen. Bovendien kun je ook met verschillende groen getinte planten variëren. Zet deze bijvoorbeeld in een industriële open kast voor een groene wand. Dit past helemaal bij de trend Urban Nature. Wil je toch wat contrast, kies dan voor verschillende materialen en voor lichte- en donkere kleurtinten.

Trendkleur Pistache

De naam van de trendkleur Pistache verraadt het al, deze kleur is gebaseerd op de pistachenoot. Deze zachte, vergrijsde groentint is warm en stoer tegelijk en past uitstekend bij de stijl van Urban Nature. Combineer de kleur Pistache met rijke materialen, bijvoorbeeld als velvet kussen of met gemarmerd behang.

Maak het af met natuurlijke materialen

Naast de verschillende tinten groen zijn natuurlijke materialen een must bij deze woonstijl. Denk aan accessoires, lampen, houten bankjes/krukjes of stoelen van rotan, riet en bamboe. Kies voor stoere elementen zoals bijzettafels en kasten van robuust hout. Ook de natuur zelf geeft inspiratie voor de trend Urban Nature. Een grote gevallen tak uit het bos, een stoere gedroogde berenklauw of een veldboeket maken het compleet.Genoeg ideeën om mee aan de slag te gaan. Weet jij al hoe je de trend Urban Nature in huis haalt? Kijk voor meer inspiratie bij onze woonaccessoires die geheel bij deze stijl passen, of kom gerust eens langs in onze woonwinkel.