Tips voor een opgeruimd lentefris huis

Na de lange, donkere winter verwelkomen we de lente met open armen. We krijgen nieuwe energie én de behoefte ons huis eens flink onder handen te nemen. Schoonmaken, opruimen en een kleine make-over: met deze tips geniet jij straks van een opgeruimd en lentefris huis!

1. Doorluchten

Laat stof, muffe geurtjes en sombere wintermomenten lekker wegblazen door de frisse lentewind: de ramen en deuren kunnen weer open! Lucht je huis goed door en je zult zien dat het niet alleen schoner wordt, maar dat de energie in huis ook anders voelt.

Wooninspiratie

decobloem

2. Opruimen en weggooien

Opgeruimd staat netjes, en geeft een heerlijk frisse start van de lente. Less is more: neem eens de tijd om ongebruikte of kapotte spullen uit huis te doen (recycle waar je kunt) en ruim zo meteen je hoofd op. Want opruimen en weggooien zorgt wonderbaarlijk genoeg niet alleen voor ruimte in huis, maar ook zeker in je hoofd!

Wooninspiratie

kistjes

3. Ramen wassen en matten uitkloppen

Gelukkig komt de ‘grote voorjaarsschoonmaak’, waar vrijwel iedereen behoefte aan lijkt te hebben in de lente, op een mooi moment: we hebben in april extra veel Nationale feestdagen om eens even lekker het huis op te frissen. Was de ramen extra schoon om van het lentezonnetje te kunnen genieten; klop de matten goed uit; zuig onder en achter kasten; poets het filter van de afzuigkap en was de kussenhoezen van de bank eens voor een fris geurtje.

fauteuil

woonaccessoires

4. Voor alles een plekje

Voelt je huis na een fikse opruimronde nog steeds niet écht opgeruimd? Misschien heb je meer opbergruimte nodig. Als al je spulletjes een vaste plek hebben, laat je ze niet half zo vaak rondslingeren. Dus shop eens voor een nieuw dressoir in de woonkamer, een grotere schoenenkast in de hal, een linnenkast voor op de overloop, of koop opbergmandjes voor een georganiseerde keukenkast!

dressoir

5. Tijd voor de aankleding!

Nu je huis schoner, leger en georganiseerder is kun je als kers op de taart nog wat aan de aankleding doen. Haal een paar groene plantjes in huis en versier de eettafel met de eerste narcissen voor dat echte lentegevoel. Geef een muur in de woonkamer of slaapkamer eens een nieuw, fris kleurtje en laat die kleur terugkomen in accessoires als vaasjes, bloemen en nieuwe kussenslopen. Heerlijk, zo’n opgeruimd en lentefris huis!

sierkussens

cactus pot