Stoer wonen – Hoe je een industriële ruimte sfeervol maakt

Ben jij ook zo gek op de industriële woonsfeer. Grote stoere lampen, robuuste meubels, kleuren als grijs en wit en vooral veel ruwe materialen. Een industrieel interieur kenmerkt zich door het minimalisme, Less is echt More. Het is een zeer geliefde woonstijl waarbij een stukje sfeer voor velen zeker zeer welkom is. Gelukkig kun je een industrieel interieur met een paar kleine accentjes heel gezellig en sfeervol maken. Wij geven je een paar tips.

Ga voor kleur, een klein beetje dan…

Bij de industriële woonstijl zien we vooral veel wit, grijs en zwart tinten. Dit maakt het interieur stoer maar ook een beetje sober. Je kunt dit heel makkelijk oplossen door een klein beetje kleur erin te brengen. Wat dacht je bijvoorbeeld van lila, lichtblauw of zacht vergrijsde pastelkleuren, zoals het momenteel zeer populaire roze. Door net dat beetje kleur toe te passen, creëer je direct een heel andere sfeer. Een idee is om bijvoorbeeld te kiezen voor eetkamerstoelen in een zachte (pastel)kleur.Ga voor vacht

Breng wat sfeer door zachte maar toch stoere materialen te matchen met je interieur. Je bank verfraai je bijvoorbeeld met een paar toffe kussentjes, je legt hierbij een geitenvachtje over de rugleuning heen en voor jezelf leg je een warm plaidje klaar. Geen zin in koude voetjes? Een schapenvachtje of koevel doet wonderen én ze maken het nog gezellig ook.Accessorize it!

En het liefst het hele jaar door! Met accessoires kun je alle kanten uit, maar in een industrieel interieur vind je deze niet in aantallen, maar juist in grootte. Toch kan een accessoire net dat kleine sfeerdetail aan je interieur geven. Denk onder andere aan wat fotolijstjes met jouw favoriete vakantiekiekjes of stoere landelijke woonaccessoires zoals een ornament, een houten ladder enz. enz. En denk zeker aan die mooie grote groene sfeervolle planten, zij passen perfect in een industriële woonkamer en zijn ook nog eens heel gezond voor de verse lucht in jouw huis.