Stoer & sober!

Een stoere en sobere woonstijl is een woonstijl die we op dit moment veel zien. Een woonstijl die zich laat herkennen door het kleurgebruik. Bij deze woonstijl zien we vooral matte grijze kleuren en bij voorkeur donker gecombineerd met aardse tinten.

In een stoer en sobere woonstijl komen materialen voor die een robuuste, stoere en gebruikte uitstraling hebben. Denk hierbij aan hout en aardewerk. Het hout heeft vaak een doorleefde look en wordt met een bepaald effect afgewerkt om het nog authentieker te laten lijken. Op de wand zien we vaak een matgrijze kalk- of krijtverf die met een speciale stuc- of verftechniek wordt aangebracht.

Veel mensen denken bij een sober interieur dat dit een somber interieur is omdat er in dit interieur niet met uitgesproken kleuren gewerkt wordt. De betekenis van het woord sober is echter dat er niet te veel spullen in huis staan. Een sober interieur straalt rust uit en is heel goed te combineren met stoere accessoires. Maar niet te veel! Liever twee grote eyecatchers zoals een stoere houten kruk of een houten sokkel met een mooie plant dan heel veel prullaria in je interieur.

Dat er weinig kleur gebruikt wordt in een stoer en sober interieur wil overigens niet zeggen dat je helemaal geen kleur mag gebruiken. In een grote vaas op een sokkel staan (kunst)bloemen met rode blaadjes juist heel erg mooi. Of een kruik met een prachtige toef van eucalyptus.Een stoer en sober interieur komt heel dichtbij een landelijk interieur en deze twee woonstijlen zijn dan ook heel goed met elkaar te combineren. Bij Pronto Wonen vind je veel meubels en accessoires om een landelijke, stoere en sobere woonstijl thuis te creëren.