Snelle veranderingen voor een andere look in huis!

Ben jij ook zo'n type dat om de haverklap iets anders wilt met het interieur. Of het nou aan de wisseling van de seizoenen ligt of je houdt gewoon zelf heel erg van vernieuwing. Een feit is, dat even je interieur veranderen een flinke klap geld kan kosten. Leuk een nieuwe bank of salontafel maar... liever niet ieder jaar! Gelukkig kun je met een paar snelle veranderingen al een hele andere look creëren! Laten we er eens een paar uitlichten.

1 - Kleed je vloer

Ben jij helemaal happy met jouw woonkamer maar heb je toch steeds het gevoel dat er iets mist? Misschien is dat wel een fijn kleed op je vloer. Met een vloerkleed of karpet maak je net even je interieur compleet en het zorg er ook voor dat de losse meubelen in je woonkamer één geheel vormen.2 - Stick it

Heb jij een grote lege muur en nog altijd geen idee wat je ermee aan moet? Is een kleurtje op deze muur voor jou geen optie en vind je gaatjes in de muur zonde? Wat dacht je van een muursticker. Het fijne hiervan is dat deze er net zo snel weer vanaf is, als dat je hem erop hebt geplakt. Je kunt hier dus lekker mee variëren. Je kunt kiezen voor een hele grote sticker of een paar kleintjes die je bij elkaar plakt. Overigens hoef je je niet te beperken tot de muur. Ook op de ramen kun je je tegenwoordig heel fijn uitleven. Zo zorg je er gelijk voor dat de buren niet meer naar binnen kunnen gluren.

3 - Dansen met de tafel

Oké, een dansje is misschien wat overdreven maar wist je dat je door de meubels een kwartslag te draaien een hele andere sfeer in huis creëert? Misschien heb je de ruimte om de eettafel net even anders neer te zetten. Het geeft niet alleen een andere sfeer, ook jij kijkt vanuit een hele andere positie de kamer in tijdens het ontbijt of diner. Geef je bankstel eens een andere plek of ruil de woon- en eetkamer eens met elkaar om. Voor je het weet, woon je in een ander huis!

4 - Zeg het met accessoires

Wil je echt snel een andere look ga dan aan de slag met accessoires. Deze zijn super gemakkelijk te vervangen en met accessoires creëer je een hele persoonlijke sfeer. Kies in het najaar voor warme kleuren met gezellige waxinelichtjes en koop in het voorjaar eens wat vaker een bloemetje in frisse kleuren. Ook een stel nieuwe kussens op de bank of wat andere schilderijtjes kunnen zorgen voor een groots en vooral vernieuwend effect.5 - Kies voor kleur

Wil je echt supersnel een compleet andere sfeer dan doet een nieuwe kleur op de muur wonderen. Het lijkt heel ingrijpend, maar het valt echt enorm mee. Je kunt tegenwoordig heel voordelig van die kleurentesters kopen waarmee je de door jou gewenste kleur in een hoekje kunt uitproberen. En ach... vind je na een jaar de kleur niet meer mooi, dan schilder je er zo weer een ander kleurtje overheen. Tip; Nodig wat vrienden uit op zaterdagmiddag, geef ze allemaal een kwast en voor je het weet, heb jij een hele andere look in je interieur.